Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

25% din populatia Chinei, avand un IQ superior, inseamna mai mult decat totalul populatiei din America de Nord!

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un crocodil croseta o carte intr-un bec.Deodata vine un elefant si intreaba:Cat e ceasu?
crocodilu scoate busola si spune marti.Morala :nu manca fructe nespalate

› vrei mai mult

home : Scoala : Institurii Speciale : Salvati Copiii : NU violentei fizice

Bataia NU este rupta din Rai!

"Inca nu stim cum ar arata lumea īn care copiii ar fi crescuti fara a fi supusi umilintelor, īn care parintii i-ar respecta si i-ar trata serios, ca pe niste fiinte umane."
Alice Miller, Pentru binele tau propriu, 1987

I.
II.
III.
IV.
V.
Ce este pedeapsa fizica
Pedeapsa fizica
Pedeapsa fizica si drepturile omului
Pedeapsa fizica si Conventia ONU
Progrese obtinute īn interzicerea pedepsei fizice
VI.

VII.
VIII.
IX.

X.
Iniatiativa pentru stoparea pedepselor corporale
Opinia copiilor
De ce adultii lovesc copiii?
Disciplina pozitiva fara a lovi sau umili copiii
Recomandari

Capitolul III.
PEDEAPSA FIZICA Sl DREPTURILE OMULUI

Pedeapsa corporala incalca dreptul fundamental la demnitate si integritate fizica. Existenta masurilor speciale de protectie in legislatia statelor, care scuza si motiveaza violenta parintilor, profesorilor si altor persoane, incalca dreptul la protectie egala in fata legii.

Articolul 19 al Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului cere statelor parti sa protejeze copiii impotriva "tuturor formelor de violenta fizica si emotionala", in primii 10 ani de la implementarea Conventiei, Comitetul Natiunilor Unite pentru Drepturile Copilului a insistat asupra faptului ca pedeapsa corporala este incompatibila cu prevederile Conventiei. Comitetul a recomandat statelor de pe toate continentele sa interzica pedeapsa corporala, inclusiv in cadrul familiei si sa dezvolte programe educationale adresate tuturor membrilor comunitatii in care sa promoveze disciplina pozitiva, nonviolenta.

Si alte comitete pentru drepturile omului au condamnat pedeapsa corporala.
In 1999, de exemplu, Comitetul pentru Drepturile Economice, Sociale si Culturale a adoptat o Recomandare privind dreptul la educatie:
In opinia Comitetului, pedeapsa corporala este incompatibila cu principiul fundamental prevazut in Legea Internationala privind Drepturile Omului evidentiat in Preambulul Declaratiei Universale a Drepturilor Omului.

Inaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, doamna Mary Robinson, condamna pedeapsa corporala:
"Utilizarea de catre adulti a pedepsei fizice reflecta refuzul recunoasterii copilului ca subiect titular al drepturilor omului. Daca dorim sa ramānem credinciosi spiritului Conventiei, atunci orice act de violenta impotriva copilului trebuie interzis conform articolelor 19 si 28 al Conventiei.

Conventia cu privire la Drepturile Copilului ofera instrumente valoroase pentru a combate practica pedepsei corporale. Conventia cere statelor sa ia toate masurile legislative necesare pentru a interzice toate formele de violenta. De asemenea, incurajeaza statele sa actioneze preventiv, inclusiv prin educatie, pentru promovarea drepturilor omului si crearea unui cadru de lucru favorabil disciplinarii copilului intr-o maniera concordanta cu demnitatea umana.
Interzicerea prin lege a pedepsei fizice si sensibilizarea tuturor membrilor societatii in special a parintilor si profesorilor cu privire la impactul negativ al violentei fizice reprezinta un aspect esential in procesul de evolutie catre o societate nonviolenta. Violenta nu ar trebui sa fie niciodata acceptata..." (Extras din Declaratia inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului cu prilejul lansarii Initiativei Globale, Geneva, aprilie 2001)

hai sus! :  home : Scoala : Institurii Speciale : Salvati Copiii : NU violentei fizice