Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Ziua de azi va fi pentru tine o zi de relaxare. nimic nu iti va strica echilibrul interior.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai longeviva planta este Macrosamia - feriga din Australia, care traieste 15.000 de ani. Urmeaza arborele Sequioa - 5000-6000 de ani; eucaliptul - 5000 de ani; stejarul - 2000 de ani; molidul si bradul 600 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce dorm blondele cu ceasul in gura? -Ca sa le miroasa gura a tic tac

› vrei mai mult

Vara fierbinte pentru profesorii corijenti

26 Iulie 2006
Pentru dascalii care au luat note mici la examenul de titularizare, tensiunile se vor mai prelungi pana in luna septembrie.

Candidatii care au luat sub 7,00 la concursul de titularizare vor intra in prima faza a admiterii computerizate, de pe 28 iulie, dar nu vor avea dreptul la posturi stabile.

Pentru cei care au luat note intre 5,00 si 6,99, pe 2 august va fi afisata lista cu posturi netitularizabile si numele personalului didactic care are continuitate prin detasare la cerere pe aceste posturi/catedre.

Cei care vor sa se detaseze la cerere incep pe 3 august, cu depunerea si verificarea optiunilor. Pe 4 august are loc repartizarea computerizata, in ordinea descrescatoare a mediei obtinute la concurs a cadrelor didactice participante la concurs, care au obtinut minimum media 5,00, si care solicita detasare la cerere. Totodata, are loc afisarea rezultatelor.

Candidatii care vor sa ramana suplinitori pe posturile pe care au fost repartizati isi vor depune optiunile pe 10 si 11 august. Pe 12 august are loc repartizarea lor, urmand ca in aceeasi zi sa li se elibereze deciziile de numire pe post.

Cei mai slab pregatiti asteapta pana in septembrie

Pe 28 si 29 august, ei sunt asteptati la inscriere, urmand ca pe 31 si 1 septembrie sa intre in concurs. In aceeasi perioada vor fi testati si suplinitorii care nu au studii corespunzatoare.
Pe 2 septembrie vor fi afisate rezultatele. Ziua de 4 septembrie este rezervata contestatiilor.

Sedinta publica de repartizare a cadrelor didactice calificate va fi in perioada 6-8 septembrie. Tot atunci va avea loc distribuirea orelor ramase neocupate, precum si cea a suplinitorilor pe posturile sau catedrele ramase vacante.

Mai bine balerina, decat profesor!

Salarizarea din educatie lasa mult de dorit. "Un profesor debutant cu studii superioare de lunga durata primeste, la angajare, un salariu de baza cu putin mai mare de cinci milioane de lei vechi, in timp ce un cadru didactic fara studii superioare primeste doar 4,2 milioane. In momentul de fata, balerinii si balerinele primesc mai mult ca noi", precizeaza Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei sindicale din invatamant "Spiru Haret".

Nici cei cu vechime nu se pot declara multumiti. "Dupa 18 ani de munca, avand si gradul didactic I, salariul de baza ajunge undeva pe la vreo opt milioane de lei - net. Si dupa 40 de ani de invatamant, salariul unui invatator depaseste cu putin 11 milioane de lei", arata liderul sindical.

"Dupa 18 ani de munca, salariul de baza al unui dascal ajunge undeva pe la vreo opt milioane de lei - net. Si dupa 40 de ani de invatamant, salariul unui invatator depaseste cu putin 11 milioane de lei"
Marius Nestor, presedintele executiv al Federatiei sindicale din invatamant "Spiru Haret".

5 milioane de lei vechi este salariul pe care il primeste un absolvent cu studii superioare atunci cand intra in invatamant.

Sursa: Adevarul
Inapoi la lista de stiri