Educatie
Horoscopul zilei
Cultura generala
In anii 2000 media de varsta pentru primii 400 dintre cei mai bogati oameni era de 63 de ani.
› vrei mai multBancul zilei
Status pe Facebook:
"Yeeeeee, astazi voi sari pentru prima data cu parasuta!
Maine o sa va povestesc experienta pe care am trait-o!"
(actualizat acum 40 de zile).
Shop Clopotel.ro
Un nou centru educational Samsung, inaugurat la Colegiul National "Scoala Centrala" Bucuresti
21 Decembrie 2022
Centrul SEED (Samsung Ecosystem for Education Development) din Bucuresti va incuraja invatarea peer-to-peer si va fi centrat pe nevoile Generatiei Alpha
Samsung Electronics Romania a inaugurat un nou centru educational in cadrul Colegiului National "Scoala Centrala" Bucuresti, gestionat in colaborare cu Asociatia InfinitEdu, specializata in dezvoltarea profesionala continua a profesorilor din invatamantul preuniversitar si dezvoltarea de resurse educationale.
La evenimentul de inaugurare au participat:
• Octavian-Lucian Popa, Directorul Colegiului National "Scoala Centrala",
• Julia Kim, CEO Samsung Electronics Romania,
• Cristian Constantin, Head of Division Enterprise Business Team & CEE Education Strategy Director Samsung Electronics Romania, dar si
• reprezentanti din partea Ministerului Educatiei si Primariei Municipiului Bucuresti.
Centrul va fi gestionat in parteneriat cu Asociatia InfinitEdu
Activitatea din noul centru educational Samsung din Bucuresti se va concentra pe invatamantul prescolar, primar si gimnazial, avand in prim-plan nevoile de dezvoltare ale Generatiei Alpha. In noul centru, profesori si elevi interesati vor explora metode de invatare interactive cu ajutorul tehnologiei, accentul fiind pe arhitectura de retea peer-to-peer. Facilitatori in invatare vor fi patru ambasadori - Irina Andreea Panait, Eryka Lang, Florentina Pufan, Daniela Stoicescu, profesori cu experienta in formarea competentelor digitale, iar managementul resurselor si comunicarea in cadrul proiectului va fi realizata de Monica Serban, membru al echipei InfinitEdu.
Asociatia InfinitEdu este o retea de profesori din toata tara. A fost infiintata in anul 2017 si are experienta in dezvoltarea profesionala continua a profesorilor din invatamantul preuniversitar, avand in prezent 70 de membri activi si peste 20 de voluntari. Pana in 2021, mai bine de 1400 de profesori au beneficiat de pastile de Didactica sub umbrela proiectului Profesori pentru profesori, peste 1300 de profesori si-au consolidat competentele in cadrul Cursului de literatie si peste 600 in cadrul Cursului de digitalizare, ambele din programul EduNetworks.
“Profesorii pasionati din reteaua InfinitEdu impartasesc din activitatile lor de zi cu zi. Isi doresc sa inspire pe cei din jur sa invete in permanenta, astfel incat tina pasul cu nevoile noilor generatii. Si, inainte de orice, tinta principala a comunitatii este dragul de gradinita si de scoala – consideram ca acesta este blatul pe care se construieste invatarea autentica.” declara Daniela Stoicescu, Presedinte la InfinitEdu.
Nevoile Generatiei Alpha
Studiile derulate in alte zone ale lumii arata ca Generatia Alpha are urmatoarele caracteristici: este globala, digitala, sociala, mobila si vizuala. Copiii de azi se joaca, invata si interactioneaza cu ajutorul tehnologiei, de la varste fragede. De aceea au nevoie de altfel de metode de invatare, pentru a-si dezvolta competente necesare joburilor viitorului. Pentru Generatia Alpha, care are inclinatii puternice spre activism, experientele educationale trebuie sa fie semnificative si relevante, colaborative si sa le ofere spatii in care sa inoveze si sa isi puna ideile in actiune pentru binele celor din jur.
Noul Smart Classroom Samsung isi propune sa raspunda nevoilor Generatiei Alpha si sa asigure elevilor acces la o forma de educatie bazata pe activitati de tip peer-to-peer (P2P), care incurajeaza invatarea prin colaborare, workshop-uri sau grupuri de studiu. Intr-un astfel de context elevii devin mult mai responsabili, mai implicati. Prin dotarea centrului educational cu cele mai noi tehnologii Samsung, elevii vor avea, de asemenea, oportunitatea de a-si dezvolta competentele digitale si nu numai, intr-un mediu flexibil, mult mai atractiv.
„Infiintarea centrului educational se pliaza pe nevoia formarii si dezvoltarii competentelor transversale, care reprezinta fundamentul si scopul invatarii in societatea contemporana si sistemul educational romanesc, marcat de perpetue reforme.
Astfel, competenta digitala vine sa completeze si sa faciliteze formarea celorlate 7 competente cheie europene, raspunzand imperativului care calauzeste noile generatii, transpus in exigenta comunicarii intr-un spatiu al multilingvismului, utilizarea in mod creativ si inovativ a instrumentelor oferite de stiinte, raportarea critica si reflexiva la informatii, dar si etica, si nu in ultimul rand in colaborare pentru invatare.” spune Octavian-Lucian Popa, Directorul Colegiului National "Scoala Centrala".
SEED - Samsung Ecosystem for Education Development
Prin programul SEED, Samsung si-a propus sa contribuie activ la un viitor mai bun al educatiei din Romania. Dincolo de dotarea centrelor educationale cu cele mai noi tehnologii Samsung, inclusiv cu solutii pentru predare la distanta, compania sprijina un program de formare dedicat profesorilor, astfel incat acestia sa isi dezvolte competente digitale adecvate unui sistem modern de educatie, sprijinit de tehnologiile digitale, care are ca obiectiv cresterea implicarii elevilor si studentilor in actul de invatare.
Initiativa SEED are la baza trei piloni principali:
• Parteneriate strategice cu ONG-uri si lideri EDTECH*1
• Centre tehnologice educationale
• Profesori reformatori ai educatiei
Primul pilon are in vedere consolidarea ecosistemului educational, Samsung intrand intr-un parteneriat cu INACO SmartLAB si compania daneza Shape Robotics.
Centrele tehnologice educationale, pilonul doi, devin un cadru fizic de interactiune cu tehnologiile Samsung in procesul educational.
Pilonul trei il reprezinta profesorii reformatori ai educatiei, care vor contribui la antrenarea abilitatilor digitale necesare pentru utilizarea tehnologiei in predare si pentru crearea de continut educational de calitate.
,,Intregul program SEED si crearea unor astfel de centre educationale au un dublu scop – folosirea tehnologiei pentru a redefini intr-un mod pozitiv relatia dintre noua generatie si sistemul de educatie, dar si incurajarea profesorilor pasionati de tehnologie (si nu numai) sa depaseasca limitele a ceea ce considerau posibil pana acum in materie de predare. Evolutia ascendenta a tehnologiilor educationale, in special de la pandemie incoace, ne demonstreaza ca astazi dispunem de posibilitati la care inainte nici nu am fi putut visa. Prin toate aceste actiuni, Samsung isi propune sa contribuie activ si direct la dezvoltarea armonioasa a noii generatii.” a declarat Julia Kim, CEO Samsung Electronics Romania.
Centrul educational din cadrul Colegiului National "Scoala Centrala" Bucuresti reprezinta cea de-a patra astfel de clasa inteligenta Samsung inaugurata anul acesta, dupa cele deschise la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), Colegiul National ”Emanuil Gojdu” din Oradea si Colegiul National ”Ferdinand I” din Bacau.
Centrele educationale Samsung Smart Classroom din Bucuresti, Timisoara, Bacau si Oradea sunt dotate cu tehnologie si produse Samsung, fiecare dintre ele dispunand de doua ecrane interactive, 16 scaune cu design inovativ pentru educatie, 16 tablete, o solutie pentru videoconferinte, Smart Monitor, dulap incarcare tablete etc. Acestea vor putea fi folosite inclusiv pentru a gazdui evenimente dedicate educatiei si conferinte.