Educatie
Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
In aceasta zi vei ajuta parintii la curatenia in casa. Dar ca sa fii cu adevarat de ajutor, fa doar ce iti cer parintii si nu incerca sa te bagi in lucruri serioase.
› vrei zodia taCultura generala
Sunetul se propaga prin apa de 3 ori mai repede decat prin aer.
› vrei mai multBancul zilei
Shtiti care e diferenta dintre un nevrotic si un nebun?
Nebunul:2+2=5
Nevrroticul:2+2=4,da' asa ma enerveaza!!!!
Shop Clopotel.ro

Targul de martisor
25 Februarie 2008In cadrul acestei expozitii cu vanzare vor fi prezentate podoabe realizate din pietre semipretioase si cristale. De asemenea, vor fi expuse esantioane de cristale, geme si roci apartinand colectionarilor Asociatiei Mineralogilor Paleontologilor si Gemologilor Amatori din Romania precum si altor colectionari din Europa.
Florile de mina si gemele reprezinta fara exceptie unicate, ca si operele de arta, care insa nu pot fi contrafacute in nici un fel. Perfectiunea cristalelor si estetica esantionului, raritatea speciilor minerale, asociatia de minerale, dimensiunea cristalelor, habitusul si forma agregatelor si, in final, culoarea mineralelor reprezinta criterii care pot da o imagine pe cat de frumoasa pe atat de profesionala manifestarii gazduite de Muzeul National de Geologie.
Expozitia este deschisa zilnic, in perioada 28 februarie - 2 martie, in intervalul orar 10.00 - 18.00. Pretul de acces este de 6 lei/adult si 3 lei/redus.
Laboratorul timpului geologic
Muzeul National de Geologie organizeaza sambata, 1 martie, in doua grupe, intre urmatoarele intervale orare 10.00 - 11.30 si 12.00 - 13.30, cea de-a sasea intalnire din cadrul programului Laboratorul timpului geologic.
In cadrul acestei intalniri "Rechinii, spaima marilor" copiii vor face cunostinta cu o alta perioada geologica Devonianul. Inmultirea faunei cu pesti in apele devoniene a condus implicit si la inmultirea dusmanilor trilobitilor care, desi isi continua nestingheriti evolutia, totusi nu mai sunt atat de diversi ca in Cambrian, Ordovician sau Silurian. Amonitii, desi au inregistrat o explozie evolutiva in Era Mezozoica, se afla printre "noii veniti" in marile devoniene alaturi de infioratorii rechini care, vor face subiectul unei analize mai amanuntite, in urma careia copiii vor afla de ce acesti pesti sunt spaima marilor. In paralel cu fauna marilor, in Devonian s-a diversificat si fauna uscatului, pe langa miriapode aparand si artropodele reprezentate de scorpioni. Din punct de vedere al florei terestre devoniene, ferigile arborescente alcatuiau mici paduri in urma carora avem si primele dovezi ale existentei solului.
In cadrul aplicatiei copiii vor construi un acvariu mai special in care ghici cine va locui? Un rechin mare si rau!
Laboratorul Timpului Geologic se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, pentru care istoria vietii pe Terra exercita o vie fascinatie. Maniera abordata va fi aceea a unei calatorii fantastice in trecut unde vom face cunostinta cu animale si plante care au populat Terra si vom invata ce rol au jucat ele in evolutia acesteia, pana in ziua de azi.
Pretul biletului este de 3 RON. Numarul maxim de participanti este de 30 de copii.
Participarea la acest program se face prin rezervare prealabila la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro