Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Coroana Civica, unul dintre cele mai mari onoruri care putea fi primit in Roma Antica, era acordata unei persoane care salva viata alteia in lupta, omorand adversarul, fara sa piarda teren.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Instalatorul primeste un telefon in miezul noptii:
- Domnule, vino repede, ai facut o boacana. Cred ca ai incurcat firele azi, cind ai fost la noi.
- Imposibil, cum sa le incurc?
- Nu stiu cum. Televizorul a inghetat tun, frigiderul sfiriie, iar la cuptorul cu microunde e un film porno, de a scapat soacra-mea pe jos trei pahare si doua farfurii.

› vrei mai mult

Siguranta online a copiilor

18 Februarie 2005
Microsoft a gãzduit o masã rotundã privind Siguranta Online a Copiilor, abordând problema amplificãrii în lume a pericolului reprezentat de infractiunile pe Internet care îi implicã pe copii. Reunind mai mult de 50 de politicieni, profesori, experti din industrie si lideri de opinie din România, participantii au încercat sã identifice modalitãtile de stopare a activitãþilor ilegale si dãunãtoare derulate prin Internet, care îi vizeazã pe minori.
Masa rotundã a fost organizatã cu sprijinul Agentiei de Monitorizare a Presei si a EurActiv România si moderatã de cãtre dl. Mircea Toma.
„Marele avantaj al comunicãrii pe Internet - confidentialitatea, accesul facil si acoperirea globalã – poate fi exploatat de cãtre infractori în detrimentul copiilor”, a spus d-na Mihaela Geoanã, membrã a consiliului de conducere al International Centre for Missing and Exploited Children (ICMEC), care a salutat initiativa globalã a Microsoft de a proteja copiii angrenati în activitãti online. „Pentru combaterea retelelor globale de agresori de copii, trebuie sã actionãm cu totii ca o retea de protectori ai copiilor”.
„Este greu de imaginat o formã de infractiune mai dãunãtoare decât atacurile care îi vizeazã pe tinerii nostri”, a spus dl Ovidiu Artopolescu, Director Executiv al Microsoft România. „Compania Microsoft este angajatã în cooperarea cu alte pãrti interesate pentru abordarea acestei probleme pe mai multe fronturi. Aceastã masã rotundã reprezintã numai o parte a acestui efort si a unui angajament pe termen lung din partea companiei noastre de a aborda problema la scarã globalã.” Printre participantii la masa rotundã s-au numãrat reprezentanti ai Interpol, ICMEC, UNICEF, Fundatiei „Salvati Copiii”, Serviciului pentru Combaterea Crimei Organizate din cadrul Politiei Române, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Justitiei, numeroase oficialitãti reprezentând Guvernul, mediul academic si sectorul privat, precum si jurnalisti.
Referindu-se la obiectivul acestui demers, d-na Pam Portin, Director Children’s Online Safety în cadrul Microsoft Corporation, cu sediul la Redmond, a afirmat: „Unul din cinci adolescenti care utilizeazã regulat Internetul spune cã a primit propuneri nedorite, de naturã sexualã, prin intermediul acestui mijloc de comunicare. Trebuie sã ne alãturãm eforturilor de stimulare a constiintei publice si lãrgire a gamei de instrumente bazate pe tehnologie destinate aplicãrii legii, cu organizatii precum ICMEC, Serviciul pentru Combaterea Crimei Organizate din cadrul Politiei Române, Interpol, autoritãti nationale, organizatii non-guvernamentale si multe altele."

“Lupta împotriva infractionalitãþii prin Internet este una dintre principalele prioritãti ale Politiei Române. Vom reusi numai printr-un parteneriat real între sectorul public si cel privat.
Metodele traditionale de aplicare a legii nu mai sunt suficiente într-o erã în care infractorii opereazã transfrontalier. Pentru combaterea activitãtilor infractionale din ce în ce mai sofisticate este nevoie de investigatori ai infractiunilor prin Internet bine pregãtiti, informati si experimentati”, a afirmat chestorul de politie Dan Valentin Fãtuloiu, inspectorul general al Politiei Române. Acesta a adãugat: „România s-a angajat de multã vreme sã asigure instrumentele de aplicare a legii necesare pentru a face fatã formelor tot mai numeroase de criminalitate în mediul online”.
Inapoi la lista de stiri