Educatie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Prima vineri din luna noiembrie se sarbatoreste ziua internationala a stiloului cu rezervor. La 25 mai 1827 Petrache Poenaru obtine Brevetul francez 3208 pentru "Condei portaret fara sfarsit, alimentandu-se singur cu cerneala". Inventia sa a revolutionat piata instrumentelor de scris. Tocul cu rezervor al lui Petrache Poenaru nu zgaria hartia si nu curgea.
› vrei mai multBancul zilei
Vin turcii in Moldova.
Stefan cel Mare: Cati turci sunt?
Oastea: 1000
Stefan cel Mare: Puneti-va toti camasi rosii si mergeti la lupta.
Oastea s-a dus au luptat si au castigat.
Oastea: Stefan cel Mare de ce ne-ai pus sa purtam camasi rosii?
Stefan cel Mare: Ca daca va strapungeau turcii sa nu se cunoasca.
Vin iar turcii in Moldova.
Stefan cel Mare: Cati turci sunt?
Oastea: Cate fire de iarba atatia turci.
Stefan cel Mare: Pune toata oastea sa se imbrace cu izmene maro.
Shop Clopotel.ro

Sapte pasi pentru protectia on-line
13 Aprilie 20051. Programele spyware si adware reprezinta unele dintre cele mai noi amenintari de pe Internet. Spyware-ul este un program ce ruleaza pe computer fara ca vreodata sa-si faca simtita prezenta. Programele de acest tip incearca sa fure informatii cum ar fi numarul cardului de credit, parole, adrese, etc. Pe de alta parte, programele adware sunt extrem de prezente si de enervante, iar scopul lor principal este acela de a face publicitate unui produs sau site de Internet. Nu exista astazi un soft ce le elimina decat in proportie de 67%. Se recomanda utilizarea a cel putin doua soft-uri diferite.
2. Atentie la tehnologiile wireless! Tehnologiile noi Wireless sunt din ce in ce mai populare, iar oricine cu un laptop si cu niste cunostinte primare despre computere poate accesa un acont din retea. Cel mai simplu mod de a va apara este acela de a folosi un nume si o parola extrem de dificil de ghicit, dar care sa fie diferita de la o retea Wireles la alta.
3. Utilizarea unui sofware antivirus pentru a stopa troienii, virusii si viermii. Chiar daca exista programe antivirus gratuite, este cel mai indicat sa fie folosite celelalte, iar semnaturile pentru virusi sa fie actualizate cat mai des.
4. Folositi un firewall pentru a opri hackerii si a va proteja date din computerul personal.
5. Instalati update-urile pentru sistemul de operare ce il folositi. Acest pas este destinat eliminarii problemelor de securitate descoperite in sistemele de operare. De regula, 95% dintre amenintari apar la cateva luni dupa descoperirea si remedierea problemei de catre producator.
6. Faceti un backup regulat al datelor esentiale. Pentru ca nici o aparare nu este 100% sigura va trebui sa aveti datele salvate undeva pentru a le putea recupera in caz de dezastru.
7. Protejati-va impotriva caderilor de tensiune cu unul sau mai multe UPS-uri.