Educatie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Timisoara a devenit in 1884 primul oras din Europa care a avut iluminat public electric. De retinut ca in acea perioada orasul apartinea de regatul maghiar (1860-1918).
› vrei mai multBancul zilei
Un ardelean vine in Bucuresti si asteapta verdele la un semafor. Un sofer trece cu viteza printr-o balta si-i umple pe toti cu zoaie, din cap pina-n picioare. Bucurestenii urla dupa el scosi din minti, numai ardeleanul se uita mirat.
-Apoi, stati linistiti ca trebe s-opreasca.
-Ce s-opreasca dom'le, esti timpit?! N-ai vazut ce viteza avea?
-Apoi cum, nu opreste? -Nu. Da' mata pe ce lume traiesti? -Apoi la noi in Ardeal, cind se-ntimpla de te uda un sofer, apoi opreste, te ia in masina, isi cere iertare, te duce acasa, iti da sa maninci si nu se lasa pina nu stai la el vreo trei zile in gazda pe banii lui. Iar la plecare iti cumpara si televizor. -E, pe dracu', zice bucuresteanul. Ti s-a intimplat matale asta!?
-Nu mie, da' i s-o-ntimplat nevesti-mii
Shop Clopotel.ro

Recompensa pentru finalistii concursului \"Floare de colt\"
02 Iunie 2005Cea de-a treia editie a concursului "Floare de colt" si-a desemnat castigatorii. Competitia s-a desfasurat la nivel national, a fost dedicata copiilor si tinerilor din sistemul de protectie a copilului si a fost organizata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) printr-un program Phare finantat de Uniunea Europeana.
Concursul "Floare de colt" s-a desfasurat in toate judetele Romaniei si in Bucuresti, in perioada 1 aprilie-16 mai, si se inscrie in cadrul campaniei pentru promovarea drepturilor copilului. Copiii s-au putut intrece in mai multe domenii: creatie literara, muzica, dans, teatru, arte plastice, stiinte umaniste si realiste sau in cadrul unor probe sportive. "Scopul concursului a fost sa arate ca in sistemul de protectie a copilului se afla copii la fel de frumosi si de talentati precum toti ceilalti copii. Rezultatele obtinute de ei demonstreaza ca au parte de atentia persoanelor care ii ingrijesc, iar cei care doresc sa se afirme sunt sprijiniti in acest sens", a declarat secretarul de stat la ANPDC, Bogdan Panait. La finala nationala a concursului, care s-a desfasurat pe 31 mai, precum si la festivitatea de premiere de pe 1 iunie, a fost invitata si baroana Emma Nicholson, in calitatea sa de membru al Parlamentului European. Ea sustine ca "autoritatile romane a trebuit sa faca eforturi foarte mari ca sa transforme situatia copiilor. Si au reusit", iar seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a afirmat: "Suntem mandri sa fim parteneri la o initiativa care arata ce au de oferit acesti copii Romaniei". Cei 27 de finalisti au fost desemnati de catre jurii nationale formate din personalitati din fiecare domeniu inscris in concurs si vor fi premiati de Uniunea Europeana cu burse in valoare de 100 de euro pe luna pentru o perioada de trei ani pentru castigatorii locului I la fiecare categorie de concurs, respectiv doi ani pentru ocupantii locului al II-lea si un an pentru cei de pe locul al III-lea.