Educatie
Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)
Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales cu prietenii. Capacitatea de comunicare este excelenta si te va ajuta sa legi cu usurinta noi prietenii. Totusi, e bine sa nu iei decizii importante de unul singur.
› vrei zodia taCultura generala
In 1947 s-a tiparit bancnota de 5.000.000 lei, cea mai mare valoare nominala emisa in Romania.
› vrei mai multBancul zilei
Dupa ce o vara intreaga copilul l-a rugat sa-i cumpere un papagal, tatal merge in sfarsit la magazinul de animale.
-as dori sa cumpar papagalul acela frumos, cat costa?
-Acela e un papagal deosebit si costa 500 de lei.stie romaneste foarte bine si invata inca o limba, spuse vanzatorul.
-Atuncidati-mi-l pe cel mai uratel.
-Acela costa 1000 lei.Stie romaneste si traduce la perfecti inca 4 limbi straine.
-Atunci dati-mi-l pe cel din colt, cel mai amarat si pricajit.
-Papagalul acela costa 4000 lei.
-Ce? De unde pana unde atatia bani pe un papagal?Ce stie sa faca?
-Nu stiu, dar ceilalti doi ii spun "profesore
Shop Clopotel.ro

Portia de Sanatate - Un proiect plin de viata
14 Februarie 2011In volumul de fata ne-am oprit asupra atacului cerebral, bolilor gingiilor, bolilor cardiace si bronsitei. Dupa ce descriem fiecare boala, cu cauzele si simptomele ei, propunem un plan de prevenire si tratare bazat pe toate elementele pe care le are oricine la indemana: vitamine, minerale si alte suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, oligoterapia, presopunctura, masajul etc.
Ultima parte a fiecarui capitol prezinta alimentele care trebuie consumate cu preponderenta sau care trebuie evitate in cazul afectiunii respective si, pentru a va scuti de timp si efort, adaugam si o lista de retete gustoase si usor de preparat din alimentele benefice, retete pe care le veti gasi in partea a cincea a cartii.

|n partea a doua este descrisa pe larg nutritia, tratata sub aspect terapeutic, cu tot ce trebuie sa stim despre rolul alimentelor in prevenirea sau tratarea bolilor: aportul energetic, substante continute, necesar zilnic etc. Foarte utile sunt tabelele extinse din care veti afla in ce alimente se gaseste fiecare mineral, oligoelement, vitamina, zahar sau grasime.
Partea a treia descrie vitamina B6, un supliment alimentar valoros in combaterea bolilor cardiace si a problemelor vasculare in general, si acidul folic, esential in producerea substantelor chimice cheie pentru creier si sistemul nervos sau a celulelor sangelui. Evident, sunt mentionate si contraindicatiile fiecarui supliment.
In sectiunea rezervata plantelor medicinale, am ales eucaliptul, maslinul, ungurasul si vita-de-vie, si ele recomandate in cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente in acest volum. Ultima parte demonstreaza ca a manca sanatos nu inseamna deloc a renunta la placerea gustului: realizate din alimentele ce trebuie consumate in mod preponderent in caz de probleme vasculare, afectiuni ale gingiilor, boli cardiace ori bronsita, retetele sunt originale si apetisante, nesugerand catusi de putin ideea de „regim“.
Afla totul despre sanatate ta, numai cu Jurnalul National