Educatie
Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
In aceasta zi vei ajuta parintii la curatenia in casa. Dar ca sa fii cu adevarat de ajutor, fa doar ce iti cer parintii si nu incerca sa te bagi in lucruri serioase.
› vrei zodia taCultura generala
Numele de cod al super-agentului de la MI-6, James Bond, a fost inspirat de numarul unui autobuz cu care circula Ian Fleming, creatorul personajului.
› vrei mai multBancul zilei
Sotul:
- Marie, te rog mult, ajunge, hai sa divortam!!!
Sotia:
- Nu Ioane, vaduva m-ai luat, vaduva ma vei lasa!!!
Shop Clopotel.ro

Peste 22% din elevi sunt jigniti si umiliti de dascali
10 August 2006Studiul arata ca 79% din elevi s-au confruntat cu fenomenul violentei in scoala in care invata, in timp ce 80% din scolari, profesori si parinti recunosc ca astfel de probleme sunt frecvente in scolile din Romania.
Chiulul a devenit o traditie
O mare parte din elevi fug de la ore, parasesc clasa in timpul orei sau intarzie la cursuri. De asemenea, elevii sunt indisciplinati si isi ignora profesorii.
Practic, problema principala a profesorilor se refera la managementul clasei, strans legat de comportamentele neadecvate ale elevilor in timpul orelor, de refuzul de a raspunde la solicitarile profesorilor, absenteism, agresivitate verbala si fizica adresata colegilor de clasa sau cadrelor didactice. In aceste conditii, profesorii gasesc oportun utilizarea unor metode disciplinare care au consecinte negative pe termen lung asupra dezvoltarii sociale si emotionale a elevilor.
Specialistii care au realizat studiul sustin ca si dascalii manifesta un comportament violent fata de elevi. Astfel, 22% din elevi au declarat ca in scoala lor se intampla frecvent ca unii dintre profesori sa ii ironizeze, sa ii insulte sau sa ii umileasca prin utilizarea unor expresii neadecvate. Profesorii obisnuiesc sa isi disciplineze elevii excluzandu-i de la ore sau folosind pedepsele fizice. In plus, cadrele didactice au fost acuzate in mai multe randuri ca evaluarea este neobiectiva, bazata mai mult pe preferintele proprii decat pe analiza aptitudinilor elevilor.
Modificarea regulamentului scolar
UNICEF si Centrul Parteneriat pentru Egalitate au demarat un proiect comun care are in vedere formarea unui numar de 30 de profesori pentru insusirea unor noi metode pentru rezolvarea problemelor ce tin de managementul comportamental.
Cele doua organizatii vor trimite o scrisoare deschisa MEdC prin care vor solicita modificarea unor articole din regulamentele scolare. "Modificarile se refera la anumite puncte care cuprind formulari nespecifice privind comportamentul elevului si al cadrului didactic in relatia cu elevii si permit utilizarea unor sanctiuni care genereaza efecte negative asupra dezvoltarii", a declarat coordonatorul de proiecte din cadrul CPE, Alina Chiriac.
Membrii organizatiilor vor cere MEdC sa elimine prevederile potrivit carora elevii indisciplinati pot fi mustrati in fata clasei sau a consiliului profesoral sau cele referitoare la tinuta indecenta a elevilor. In plus, se va propune eliminarea articolelor care incurajeaza etichetarile, mai exact cele referitoare la elevii care au un comportament ostentativ. "Aceste articole nu explica in ce consta comportamentul ostentativ sau o tinuta indecenta", a explicat Alina Chiriac.
Sursa: Curentul