Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi nu vei fii intr-o dispozitie prea buna, sanatatea iti joaca feste. Asa ca trebuie sa ai grija la alimentatie si la cum iti vei face programul azi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Thomas Edison se temea de intuneric.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi caini tata si fiu vorbesc:
-Ce ai invatat azi la scoala , fiule ?
-Limbi straine , tata .
-Si , imi spui cateva cuvinte ?
-Sigur.Miau , Chit-Chit.

› vrei mai mult

Pamantul pe intelesul celor mici

11 Decembrie 2006
La Muzeul National de Geologie se desfaaoara, sambata, 16 decembrie, orele 12.00, atelierul Rocile, materialele de constructie ale Pamantului din cadrul proiectului Pamantul pe intelesul celor mici. Atelierele din cadrul proiectului Pamantul pe intelesul celor mici se tin in a treia sambata din fiecare luna, orele 12.00, pentru grupe de maxim 25 de copii inscriai.

Pamantul pe intelesul celor miciProiectul Pamantul pe intelesul celor mici iai propune sa stimuleze ai sa satisfaca curiozitatea atiintifica a copiilor prin intelegerea unor fapte ai fenomene din universul apropiat. Proiectul este structurat in doua parti: o lectie teoretica, de introducere in tema ai un atelier de lucru ce va urmari sa dezvolte indemanarea copiilor ai sa le stimuleze creativitatea.

In cadrul lectiei copiii vor afla ca mai multe minerale, de acelaai fel sau diferite, formeaza o roca ai apoi vor invata ca exista trei feluri de roci dupa modalitatea de formare: sedimentare, magmatice ai metamorfice ai cum sunt acestea localizate in scoarta terestra. Fiecare tip de roca va fi detaliat, participantii la lectie afland unde, cum ai din ce sunt formate calcarele, granitele, gresiile, aisturile cristaline, bazaltele etc. Totodata, vor afla cum functioneza un aparat vulcanic, ce este un bazin de sedimentare sau cum iau naatere pe falii rocile cristaline. De asemenea, li se va prezenta procesul de eroziune – sedimentare – formarea sedimentelor in diferite locuri pe scoarta terestra.

In cadrul atelierului, pe baza schemelor prezentate in cadrul lectiei, copiii vor incerca sa reconstituie circuitul rocilor in natura, fixandu-ai astfel notiunile asimilate. Tot in cadrul atelierului, copiii au ocazia sa analizeze de aproape diverse tipuri de roci, atat la microscop cat ai pe eaantioane mari.
Biletul de participare este de 2,5 RON.

Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro

MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro
Inapoi la lista de stiri