Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cainii au trei pleoape. A treia pleoapa se numeste membrana nictitanta si are rolul de a proteja si lubrifia ochiul cainelui.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi la scoala doamna invatatoare-i intreaba pe elevi ce fapte bune au facut.bula ridica mana:
-Eu am ajutat o batranica sa treaca strada!
-Bravo Bula!
Apoi Vasilica ridica mana:
-Si eu am ajutat o batranica sa treaca strada!
-Bine Vasilica!Dar tu Ionel?
-Si eu am ajutat o batranica sa treaca strada!
- Aaaaaaaa!Dar daca inca unul mai zice ca a ajutat o batranica sa treaca strada o sa ma tavalesc pe jos de plans.Zi Georgel.
-Doamna invatatoare, si eu am ajutat o batranica sa treaca strada!
Doamna invatatoare facu cum spuse si intreba:
-Dar ati ajutat toti in acelasi timp aceeasi batranica sa treaca strada?
-Da doamna invatatoare,dar batranica nu vroia sa treaca strada!

› vrei mai mult

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" - Zilele Bucurestiului

19 Septembrie 2008
Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" raspunzand invitatiei Primariei Municipiului Bucuresti de a fi parteneri la ZILELE BUCURESTIULUI, care se vor desfasura in intervalul 20-21 septembrie 2008, anunta urmatorul program special pentru public:

Expozitia temporara "Dr. Grigore Antipa – amintiri despre un bucurestean din secolul trecut"

Perioada de desfasurare: 20-21 septembrie 2008

Scurta descriere : Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" partener al Primariei Municipiului Bucuresti la ZILELE BUCURESTIULUI 2008, organizeaza in intervalul 20-21 septembrie expozitia temporara intitulata "Dr. Grigore Antipa – amintiri despre un bucurestean din secolul trecut". Expozitia isi propune sa informeze vizitatorii cu privire la contributiile Dr. Grigore Antipa la dezvoltarea orasului si promovarea lui in lume, ca rezultat al deschiderii la Bucuresti, in 24 mai 1908, a celui mai modern muzeu de zoologie, cunoscut astazi sub titulatura Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa".

In cadrul expozitiei accesibila publicului doar doua zile, vor putea fi vazute, in premiera absoluta, fotografii, acte, documente si scrisori din arhiva Muzeului, toate datand din perioada in care Dr. Grigore Antipa a fost directorul institutiei.

Dr. Grigore Antipa, este cunoscut publicului din Romania in special ca organizator al Muzeului "de la Sosea", inventator al dioramelor si valoros zoolog. Cei care vor alege sa viziteze si Muzeul in timpul sarbatoririi Zilelor Bucurestiului, vor avea sansa de a afla ca Dr. Grigore Antipa a fost si primul oceanolog, primul hidrobiolog si primul ecolog roman. De numele Dr. Grigore Antipa se leaga si aparitia unor discipline noi, precum biosociologia si bioeconomia al caror intemeietor a fost. Puternic legat afectiv de Bucuresti si locuitorii lui, dornic sa ridice nivelul de cultura al concetatenilor lui dar si mult apreciat si sustinut de catre membrii Familiei Regale, Dr. Grigore Antipa si-a inscris numele in istoria orasului nostru si ca fondator al unor prestigioase institutii din Capitala precum: Institutul Geologic al Romaniei (1906), Fundatia de Cultura Nationala si Asistenta Publica "Menahem H. Elias"(1939), Institutul de Cercetari Agronomice din Bucuresti. Tot Antipa a fost si autorul proiectului de infiintare a Gradinii Zoologice din Bucuresti, iar ca urmare a propunerilor si eforturilor sale, la Bucuresti, in 1913, vedeau lumina tiparului cele doua publicatii ale Academiei (primele reviste editate in limbi straine) - Analele si Buletinul Academiei Romane.

Conferinta "Singur in Atacama"

Perioada de desfasurare: 20 septembrie ora 18.00 Amfiteatrul Muzeului

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si CD PRESS va invita sa participati la intalnirea cu Alin Totorean, artist fotograf si pasionat expeditionar roman, care va povesti aventurile traite in calatoria sa in Atacama, cel mai arid loc de pe Glob. Prezentarea va fi completata cu un numar mare de fotografii realizate chiar de catre expeditionar, probe materiale care ilustreaza specificitatea habitatelor, faunei, florei si comunitatilor umane intalnite de-a lungul parcurgerii distantei Bucuresti – Atacama.

Accesul vizitatorilor in expunerea permanenta a Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" ca si participarea publicului la evenimentele organizate in cadrul programului dedicat Zilelor Bucurestiului – program lansat de catre Primaria Municipiului Bucuresti este GRATUITA.
Accesul vizitatorilor este gratuit in intervalele: 10.00 - 03.00 (20 septembrie) si 10.00 – 19.00 (21 septembrie).

MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA "GRIGORE ANTIPA"
Sos. Kiseleff, nr. 1, Bucuresti, Tel: 021.312.88.26, www.antipa.ro
Inapoi la lista de stiri