Educatie
Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.
› vrei zodia taCultura generala
Girafele au nevoie de aproximativ 35-45 kg de hrana zilnic. Hrana lor consta frunze, crengute, muguri, seminte sau fructe ale copacilor pe care le iau cu limba (lunga de pana la 53 de cm).
› vrei mai multBancul zilei
- Doctore, nu mai inteleg nimic, de cate ori imi beau ceasca de cafea, incepe sa ma doara ochiul drept !
- Nu e nimic grav. Nu trebuie decat sa scoateti lingurita.
Shop Clopotel.ro

Muzeul National de Geologie - Evenimentele saptamanii 10-16 noiembrie
11 Noiembrie 2008Fossil Art este un eveniment remarcabil care reda imaginea unei lumi demult apuse in care vietuitoarele puteau crea "opere de arta" prin insasi existenta lor. Publicul va fi impresionat de unicitatea exponatelor si va descoperi prin intermediul acestora o reprezentare fascinanta a vietii: de la bacterii si scorpioni pana la dinozauri si oameni.
Urmele prezentate in cadrul acestei expozitii au fost studiate si interpretate de catre faimosul Dr. Dolf Seilacher. Mulajele au fost realizate de catre Hans Luginsland, expert in mulaje la Universitatea Tübingen din Germania si tot lui ii revine meritul realizarii acestei expozitii.
Muzeul National de Geologie gazduieste in perioada 3 octombrie – 2 noiembrie 2008 expozitia "Comori din adancul timpului" realizata in colaborare cu Muzeul National de Istorie Naturala din Paris si Universitatea din Bucuresti.
In cadrul acestei expozitii sunt expuse fosile de amoniti, trilobiti, impresiunea scheletului unei soparle de apa din China precum si - pentru prima oara pentru public - cea mai veche fosila din Romania, un organism de tipul meduzelor, care a trait in urma cu peste 500 milioane de ani intr-o mare adanca ce ocupa teritoriul actual al Dobrogei Centrale.
La Muzeul National de Geologie are loc sambata, 15 noiembrie si duminica, 16 noiembrie, o noua intalnire cu domnul Arcimboldo si prietenii lui la Fabrica de povesti. Copiii prescolari si scolari de varsta mica sunt asteptati la Fabrica domnului Arcimboldo atat sambata, 25 octombrie, cat si in zilele de sambata, 15 si 22 noiembrie. Inspirandu-se din tehnica maestrului italian, copiii vor face o incursiune in lumea formelor si a materialelor naturale.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52. Numarul maxim de copii participanti este de 15. Costul biletului este de 6 lei/copil.
La Muzeul National de Geologie are loc in luna noiembrie lectia "Incursiune pe verticala: de la Groapa Marianelor...la Himalaya" din cadrul proiectului scolar "Ocolul Pamantului in opt luni". Lectia isi propune familarizarea copiilor cu relieful si cu procesele care il genereaza. Copiii vor cunoaste care sunt principalele forme de relief ale continentelor si oceanelor si ca acestea sunt forme de "viata" geologica intr-o continua evolutie.
Proiectul "Ocolul Pamantului in opt luni" se desfasoara in parteneriat cu INTUITEXT - compania de software educational a grupului Softwin - care pune la dispozitie harti interactive, simulari tridimesionale ale fenomenelor geografice si geologice, animatii multimedia ale proceselor naturale. Astfel, copiii vor descoperi cum s-au format muntii, apele, continentele, resursele solului si subsolului si cum au evoluat acestea in timp.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52. Costul biletului este de 3 lei/elev.
La Muzeul National de Geologie se desfasoara in luna noiembrie lectia "Evolutia vietii pe scara geocronologica" din cadrul proiectului scolar "Pamantul in trei cuvinte: minerale, roci, fosile". In cadrul acestei lectii elevii vor afla ca la inceputurile sale, Pamantul nu semana deloc cu planeta pe care traim astazi. Peisajul terestru s-a modificat lent: s-au format continente si oceane, au aparut specii animale si vegetale, care au fost apoi inlocuite de altele. Pentru a determina si data transformarile majore ale acestei lumi, geologii au creat o scara a perioadelor geologice pe care elevii o vor realiza si ei in cadrul aplicatiei.
Proiectul "Pamantul in trei cuvinte: minerale, roci, fosile" se desfasoara in parteneriat cu INTUITEXT - compania de software educational a grupului Softwin - care pune la dispozitie harti interactive, simulari tridimesionale ale fenomenelor geografice si geologice, animatii multimedia ale proceselor naturale.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 Costul biletului este de 3 lei/elev.