Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Starea ta de sanatate nu este tocmai buna si din aceasta cauza, esti cumva nevoit/a sa renunti la ce aveai in plan. Totusi, nu e cazul sa te intristezi, iti vei reveni rapid si vei face in alta zi ce ti-ai propus sa faci azi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Conductele de gaz si de apa, atrag fulgerele. Pentru preintampinarea unor eventuale necazuri, este bine ca in timpul furtunilor sa tineti usile si geamurile inchise.

› vrei mai mult

Bancul zilei

'' Un roman merge in America.Iese din avion si hotataste sa se plimbe.Pe drum vede o pisica hippy.
Omul: Pis,pis,pis,pis,pis...(apropiindu-se de ea)
La care pisica se ridica in doua labe si-i spune:
-Peace,man.Peace (pace)

› vrei mai mult

Muzeul National de Geologie - Evenimentele lunii noiembrie

03 Noiembrie 2008
Muzeul National de Geologie gazduieste in perioada 17 octombrie 2008 – 7 ianuarie 2009 expozitia itineranta "Fossil Art".

Fossil Art este un eveniment remarcabil care reda imaginea unei lumi demult apuse in care vietuitoarele puteau crea "opere de arta" prin insasi existenta lor. Publicul va fi impresionat de unicitatea exponatelor si va descoperi prin intermediul acestora o reprezentare fascinanta a vietii: de la bacterii si scorpioni pana la dinozauri si oameni.

Urmele prezentate in cadrul acestei expozitii au fost studiate si interpretate de catre faimosul Dr. Dolf Seilacher. Mulajele au fost realizate de catre Hans Lüginsland, expert in mulaje la Universitatea Tübingen din Germania si tot lui ii revine meritul realizarii acestei expozitii.

Muzeul National de Geologie gazduieste in perioada 3 octombrie – 2 noiembrie 2008 expozitia "Comori din adancul timpului" realizata in colaborare cu Muzeul National de Istorie Naturala din Paris si Universitatea din Bucuresti.

In cadrul acestei expozitii sunt expuse fosile de amoniti, trilobiti, impresiunea scheletului unei soparle de apa din China precum si - pentru prima oara pentru public - cea mai veche fosila din Romania, un organism de tipul meduzelor, care a trait in urma cu peste 500 milioane de ani intr-o mare adanca ce ocupa teritoriul actual al Dobrogei Centrale.

La Muzeul National de Geologie are loc in luna noiembrie lectia "Incursiune pe verticala: de la Groapa Marianelor...la Himalaya" din cadrul proiectului scolar "Ocolul Pamantului in opt luni". Lectia isi propune familarizarea copiilor cu relieful si cu procesele care il genereaza. Copiii vor cunoaste care sunt principalele forme de relief ale continentelor si oceanelor si ca acestea sunt forme de "viata" geologica intr-o continua evolutie.

Proiectul "Ocolul Pamantului in opt luni" se desfasoara in parteneriat cu INTUITEXT - compania de software educational a grupului Softwin - care pune la dispozitie harti interactive, simulari tridimesionale ale fenomenelor geografice si geologice, animatii multimedia ale proceselor naturale. Astfel, copiii vor descoperi cum s-au format muntii, apele, continentele, resursele solului si subsolului si cum au evoluat acestea in timp.

Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52. Costul biletului este de 3 lei/elev.

MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE"
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, Fax: 318.13.26, www.geology.ro
Inapoi la lista de stiri