Educatie
Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Azi vei avea parte de o atmosfera rece in jurul tau. Din fericire, reusesti sa extragi ce e mai frumos din orice situatie si sa iei intotdeauna cele mai bune decizii. Tine-o tot asa!
› vrei zodia taCultura generala
Daca cineva ar putea vedea un atom ar avea parte de o ''priveliste'' ciudata pentru ca atomii nu prea sunt alcatuiti din mare lucru. In centrul unui atom se gaseste un mic punct numit nucleu. In jurul lui se rotesc, ca planetele in jurul Soarelui, mici puncte de materie numite electroni. Totusi, intre electroni si nucleu, exista mult spatiu liber, ceea ce insemna ca noi toti, fiind alcatuiti din atomi, suntem formati din mult spatiu gol.
› vrei mai multBancul zilei
Bula la scoala. Cum era ziua invatatoarei fiecare dintre copii vine pe rand si ii da un cadou.
Vine Ionescu, fiul brutarului, si ii itinde o cutie. Invatatoarea o ia, o agita putin si zice :
- Sunt franzele nu ?
- Da. Raspunde Ionescu.
Vine Stanescu, fiul macelarului, si ii intinde o cutie. invatatoarea o agita usor .. miroase cutia si zice:
- Cotlete de porc nu ?
- Da. Raspunde Stanescu.
Vine Bula , tatal lui avea un magazin de bauturi alcoolice, si ii intinde o cutie. Invatatoarea agita cutia de 2 ori si observa ca dintr-un colt incepe sa picure. Pune degetul pe cutie apoi il baga in gura si zice :
- E vin alb nu ?
- Nu.
Invatatoarea pune iar degetul pe cutie si apoi il baga in gura si zice:
- Hmmm... e sampanie nu ?
- Nu. Zice Bula.
- Ma dau batuta. Ce e ?
- Un catelus...
Shop Clopotel.ro

Muzeul National de Geologie - Laboratorul timpului geologic
28 Ianuarie 2008In cadrul acestei intalniri "Tranzitia de la viata marina la cea de uscat" copiii vor face cunostinta cu o alta perioada geologica Silurianul. Desi a durat "doar" 20 de milione de ani, Silurianul este foarte important din punct de vedere al aparitiei primelor plante de uscat de dimensiuni mici care nu aveau flori si erau denumite criptogame vasculare. De asemenea, primele animale terestre isi fac acum aparitia, in persoana miriapodelor.
In apele marilor, pe langa pesti, artropode, melci, scoici, corali etc. isi duceau viata si primii pesti cu schelet osos dintre care, pe langa toti ceilalti reprezentanti actuali exista si o asa numita "fosila vie" – Coelacantus sau Latimeria. Copiii vor afla mai multe amanunte despre aceste moluste si despre tranzitia de la viata exclusiv marina la cea de uscat, de ce s-a produs aceasta trecere si care este importanta ei in istoria Pamantului.
Laboratorul Timpului Geologic se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, pentru care istoria vietii pe Terra exercita o vie fascinatie. Maniera abordata va fi aceea a unei calatorii fantastice in trecut unde vom face cunostinta cu animale si plante care au populat Terra si vom invata ce rol au jucat ele in evolutia acesteia, pana in ziua de azi.
Pretul biletului este de 3 RON. Numarul maxim de participanti este de 30 de copii.
Participarea la acest program se face prin rezervare prealabila la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro