Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Esti liderul/lidera grupului de prieteni/prietene. Cu toate acestea, cineva din acest anturaj si-ar dori sa te inlocuiasca, asa ca va trebuie sa fii atent/a la cine iti este prieten/a si cine nu.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un stol de 1000 de grauri cu puii lor pot sa nimiceasca intr-o luna 22 tone de lacuste, iar o cucuvea mananca intr-o vara 1000 de soareci de camp, facandu-se astfel o economie de o tona de cereale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un moldovean la ghiseul din gara:
-un bilet pana la viseu,va rog!
-100.000 lei!
la care moldoveanul:
-asa mai bine fac in plasa

› vrei mai mult

Muzeul National de Geologie - Laboratorul timpului geologic

14 Ianuarie 2008
Muzeul National de Geologie organizeaza sambata, 19 ianuarie, in doua grupe, intre urmatoarele intervale orare 12.00 – 13.30 si 14.00 – 15.30, cea de-a patra intalnire din cadrul programului Laboratorul timpului geologic.

In cadrul acestei intalniri "Primii corali si pestii cu maxilare" copiii vor face cunostinta cu o alta perioada geologica, Ordovicianul, cea de-a doua perioada a Erei Paleozoice, perioada care a durat aproximativ 50 milioane de ani. Este vremea cand apar primii corali solitari, primele briozoare si crinoide si, de asemenea, primele vertebrate denumite agnate si reprezentate de asa numitii pesti cu maxilare. In fapt, aceste animale vor constitui si subiectul central al acestei prelegeri, incercand sa constientizam faptul ca aceste prime vertebrate sunt practic stramosii indepartati ai mamiferelor de astazi.

Pestii cu falci vor fi obiectul aplicatiei acestei intalniri, iar prin modelaj, copiii ii vor face sa nu mai para deloc ciudati.

Laboratorul Timpului Geologic se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, pentru care istoria vietii pe Terra exercita o vie fascinatie. Maniera abordata va fi aceea a unei calatorii fantastice in trecut unde vom face cunostinta cu animale si plante care au populat Terra si vom invata ce rol au jucat ele in evolutia acesteia, pana in ziua de azi.

Pretul biletului este de 3 RON. Numarul maxim de participanti este de 30 de copii.
Participarea la acest program se face prin rezervare prealabila la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.

MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro
Inapoi la lista de stiri