Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Daca esti pasionat/a de un anume sport, ar trebui sa investesti intr-un echipament mai bun si de ce nu, sa apelezi la serviciile profesionistilor! Doar asa vei reusi sa atingi nivelul pe care ti-l doresti!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Daca energia unui uragan manifestata intr-o zi ar fi folosita drept energie electrica, aceasta ar putea sustine consumul S.U.A. timp de trei ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Cainele dumitale mi-a mancat o gaina, se plange vecinul lui Bula.
- Bine ca mi-ai spus, trei zile nu-i mai dau nimic de mancare! :)

› vrei mai mult

Muzeul National de Geologie - Laboratorul Timpului Geologic

02 Noiembrie 2007
La Muzeul National de Geologie are loc sambata, 3 noiembrie, intalnirea "Era vietii ascunse", din cadrul programului pentru copiii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani "Laboratorul Timpului Geologic". Datorita solicitarilor foarte mari de participare la acest program, au fost introduse doua grupe suplimentare intre urmatoarele intervale orare: 10.00 – 11.30 si 14.00 – 15.30.

Cea de-a doua intalnire este dedicata primei ere geologice, cunoscuta sub denumirea generica de "Precambrian" care a durat aproape 4 miliarde de ani din istoria de 4,6 miliarde de ani a planetei noastre. I-a luat mult Pamantului sa devina planeta pe care o cunoastem astazi? Atmosfera Pamantului s-a format odata cu el? Oare primele forme de viata erau asemanatoare cu cele de azi? Cum aratau ele, cu ce se ocupau si care a fost rolul lor? Aceste intrebari isi vor gasi raspunsul pe parcursul celei de-a doua prelegeri.

Pentru ca in prima parte a intalnirii copiii vor afla ca Pamantul era "foarte agitat" in Era Precambriana, in cadrul aplicatiei, impreuna cu tutorele lectiei vor realiza o macheta 2D pe care vor reproduce felul cum arata Pamantul acum 4 miliarde de ani.
Proiectul Laboratorul Timpului Geologic se desfasoara in prima sambata din fiecare luna pana in octombrie 2008.

Pretul biletului este de 3 RON. Numarul maxim de participanti este de 30 de copii.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.

MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro
Inapoi la lista de stiri