Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Ziua de azi va fi pentru tine o zi de relaxare. nimic nu iti va strica echilibrul interior.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Brachiosaurus (14 m inaltime) este cel mai mare animal al carui schelet a fost descoperit in totalitate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

CULMEA CURAJULUI

sA SARI DE PE UN BLOC DE DESEN

› vrei mai mult

Muzeul National de Geologie - Inainte si dupa dinozauri

07 Ianuarie 2008
Muzeul National de Geologie organizeaza sambata, 12 ianuarie si duminica, 13 ianuarie, in trei grupe, intre urmatoarele intervale orare 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30 si 14.00 - 15.30, cea de-a patra intalnire din cadrul programului Inainte si dupa dinozauri.

In cadrul acestei intalniri "Cum pescuim un peste" copiii vor face cunostinta cu o alta perioada geologica, Ordovicianul, si cu alti locuitori acvatici ai paleozoicului.

In Ordovician apar primii corali solitari, primele briozoare si crinoide si, de asemenea, primele vertebrate denumite agnate si reprezentate de asa numitii pesti cu maxilare. Aceste animale vor constitui subiectul central al prelegerii, accentuand faptul ca aceste prime vertebrate sunt practic stramosii indepartati ai mamiferelor de astazi.

Dupa meduze si trilobiti, din apele paleozoicului nu vor lipsi principalii locuitori acvatici, si anume pestii, care vor fi realizati prin tehnica japoneza de pliere a hartiei.

"Inainte si dupa dinozauri" reprezinta un modul al programului Era Dinozaurilor, program derulat de catre Muzeul National de Geologie in perioada noiembrie 2006 – iulie 2007.

Proiectul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 – 7 ani si isi propune sa imbine partea stiintifica cu activitatea practica, de natura creativa, care le va pune la incercare originalitatea si indemanarea, astfel incat copiii vor putea asimila aceaste informatii "in joaca" si vor avea la finalul fiecarei intalniri un produs artistic.

Modulul isi propune sa le transmita copiilor un set de informatii stiintifice minimale pe care participantii si le vor insusi in cadrul aplicatiei unde creativitatea si indemanarea copiilor vor fi elementele de baza.

MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro
Inapoi la lista de stiri