Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Starea ta de sanatate nu este tocmai buna si din aceasta cauza, esti cumva nevoit/a sa renunti la ce aveai in plan. Totusi, nu e cazul sa te intristezi, iti vei reveni rapid si vei face in alta zi ce ti-ai propus sa faci azi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

S-au descoperit furnici kamikaze in Borneo care sunt capabile de sacrificiul suprem. Explodeaza cand situatia o cere. Aceste furnici din specia ''Colobopsis explodens'' pur si simplu aleg sa explodeze. Peretele lor abdominal cedeaza si un lichid lipicos si toxic se imprastie. Un gest extrem, care inseamna moartea lor, dar si a dusmanului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

de ce sta o blonda, iarna, in colt?
pentru ca colo sunt 90 de grade.

› vrei mai mult

Muzeul National de Geologie - Evenimentele lunii octombrie

20 Octombrie 2009
La Muzeul National de Geologie are loc sambata, 24 octombrie, de la orele 16.00, prima intalnire din cadrul programului de timp liber `Expediționari romani pe mapamond’. In cadrul primei intalniri - `Liber in stepa’ - publicul va avea ocazia sa il intalneasca pe Alin Totorean, exploratorul revistei Terra Magazin, care a pasit pe meleagurile lui Gingis Han, in Mongolia.
Participarea la acest program se face in urma unei rezervari, fie la telefon: 212.89.52 fie prin e-mail la adresa: madalina@geology.ro, in limita celor 80 de locuri disponibile.
Pretul de acces este de 4 lei/redus si 7 lei/adult.


La Muzeul National de Geologie se desfasoara in luna octombrie, in fiecare vineri, de la orele 10.00, atelierul Expeditie la Polul Nord, din cadrul programului `Pliaza si viseaza’. Primul atelier este dedicat tehnicii origami in cadrul caruia copiii vor studia forma de baza unu care ii va ajuta in realizarea unui pinguin de hartie sau a unei masti de pirat.
Programul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani.
Pretul de participare este de 14 lei/copil.



La Muzeul National de Geologie are loc in luna octombrie lectia ‘Fulg, picatura, abur… ‘hainele’ apei in natura’ din cadrul proiectului scolar ‘O poveste despre apa’. In prima lectie, copiii vor afla de ce este Pamantul o planeta pe care exista viața, sub ce forme apare apa in natura și de ce și de asemenea, daca apa poate crea relief deja existent transformandu-l in...??

Programul educational ‘O poveste despre apa’ propune o noua abordare asupra cunostintelor si informatiilor referitoare la APA, accentuand importanta acesteia in existenta si evolutia vietii pe Pamant.
Programul se adreseaza claselor din ciclul primar, iar participarea se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52.
Costul biletului este de 7 lei/elev.


La Muzeul National de Geologie se desfasoara in luna octombrie lectia ‘Sistemul Solar si Pamantul’ din cadrul proiectului scolar ‘Planeta la control’. In cadrul lectiei copiii fac cunostinta cu Sistemul Solar, care cuprinde pe langa Soare si planete, comete si asteroizi, iar ca vizitatori, meteoritii. Vor afla despre activitatea solara, ciclurile solare si influenta acestei activitati asupra climei si magnetismului terestru. Proiectul se adreseaza claselor din ciclul gimnazial.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 Costul biletului este de 7 lei/elev.


MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE"
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, Fax: 318.13.26, www.geology.ro
Inapoi la lista de stiri