Educatie
Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)
Cel/cea mai bun/buna prietena a ta te enerveaza? Spune-i ce te nemultumeste si cere-i sa faca tot ce poate ca sa le remedieze. Evident, trebuie ca si tu sa faci acelasi lucru. Ca sa ceri, trebuie mai intai sa oferi!
› vrei zodia taCultura generala
Pestii din apele adanci devin invizibili cu ajutorul luminii ce se reflecta din ei si se confunda cu ochiurile de lumina de la suprafata.
› vrei mai multBancul zilei
Eterna intrebare e femeilor: ce sa mai mananc ca sa slabesc?
› vrei mai multShop Clopotel.ro

Muzeul National de Geologie - Evenimentele lunii octombrie
24 Octombrie 2008Fossil Art este un eveniment remarcabil care reda imaginea unei lumi demult apuse in care vietuitoarele puteau crea "opere de arta" prin insasi existenta lor. Publicul va fi impresionat de unicitatea exponatelor si va descoperi prin intermediul acestora o reprezentare fascinanta a vietii: de la bacterii si scorpioni pana la dinozauri si oameni.
Urmele prezentate in cadrul acestei expozitii au fost studiate si interpretate de catre faimosul Dr. Dolf Seilacher. Mulajele au fost realizate de catre Hans Lüginsland, expert in mulaje la Universitatea Tübingen din Germania si tot lui ii revine meritul realizarii acestei expozitii.
Muzeul National de Geologie gazduieste in perioada 3 octombrie – 2 noiembrie 2008 expozitia "Comori din adancul timpului" realizata in colaborare cu Muzeul National de Istorie Naturala din Paris si Universitatea din Bucuresti.
In cadrul acestei expozitii sunt expuse fosile de amoniti, trilobiti, impresiunea scheletului unei soparle de apa din China precum si - pentru prima oara pentru public - cea mai veche fosila din Romania, un organism de tipul meduzelor, care a trait in urma cu peste 500 milioane de ani intr-o mare adanca ce ocupa teritoriul actual al Dobrogei Centrale.
La Muzeul National de Geologie are loc sambata, 25 octombrie, cea de-a doua intalnire cu domnul Arcimboldo si prietenii lui la Fabrica de povesti. Copiii prescolari si scolari de varsta mica sunt asteptati la Fabrica domnului Arcimboldo atat sambata, 25 octombrie, cat si in zilele de sambata, 15 si 22 noiembrie. Inspirandu-se din tehnica maestrului italian, copiii vor face o incursiune in lumea formelor si a materialelor naturale.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52. Numarul maxim de copii participanþi este de 15. Costul biletului este de 6 lei/copil.
La Muzeul National de Geologie are loc in luna octombrie lectia "Povestea Pamantului" din cadrul proiectului scolar "Ocolul Pamantului in opt luni". In prima lectie, copiii vor fi familiarizati cu notiuni elementare si accesibile ale Stiintei Pamantului. Vor afla ce este o harta si ce ne spune ea, care sunt continentele si oceanele, ce determina succesiunea anotimpurilor si alternanta zi-noapte.
Proiectul "Ocolul Pamantului in opt luni" vizeaza o familiarizare rapida si eficienta a elevilor din cliclul primar cu notiuni elementare despre stiintele naturii.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52. Costul biletului este de 3 lei/elev.
La Muzeul National de Geologie se desfasoara in luna octombrie lectia "Terra - lumea pe care o descoperim" din cadrul proiectului scolar "Pamantul in trei cuvinte: minerale, roci, fosile". Proiectul se adreseaza claselor din ciclul primar si isi propune o abordare mult mai apropiata de domeniul Stiintelor Pamantului.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 Costul biletului este de 3 lei/elev.
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, Fax: 318.13.26, www.geology.ro