Educatie
Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)
E posibil sa primesti un pont de cum sa faci niste bani foarte usor. Te vei gandi apoi la cum o sa cheltuiesti banii pe care crezi ca ii vei obtine.
› vrei zodia taCultura generala
Africa este cele mai vechi teritoriu locuit de pe pamant.
› vrei mai multBancul zilei
Vine iepurasul la cofetarie:
-Domnule cofetar, aveti 10 torturi?
-Nu, nu avem.
A doua zi: -Domnule cofetar aveti 10 torturi?
-Nu, nu avem.
Vine iepurasul a treia zi: -Domnule cofetar, aveti 10 torturi?
-Da, avem.
-Dati-mi si mie unul.
Shop Clopotel.ro

Muzeul National de Geologie - Anul International al Planetei Pamant
04 Martie 2008Anul International al Planetei Pamant si-a propus sa incite cunostintele pe care le avem fiecare dintre noi astfel incat sa transformam Pamantul intr-o planeta mai sigura, mai sanatoasa si mai bogata pentru cei care o vor locui in viitor.
Lansarea Anului International al Planetei Pamant a avut loc pe 12 si 13 februarie 2008, la sediul UNESCO din Paris, iar Muzeul National de Geologie se alatura acestei initiative organizand pe parcursul anului 2008 o serie de activitati dedicate stiintelor pamantului.
Muzeul National de Geologie deschide Anul International al Planetei Pamant (AIPP) cu expozitia de fotografie "Pentru un mediu sanatos", realizata de elevii scolilor din sectorul 4, Bucuresti, implicate in proiectul ambiental "Scoala Arborilor".
Expozitia poate fi vizitata in perioada 5 martie - 5 aprilie si abordeaza doua tematici de importanta ale Anului International al Planetei Pamant: "Schimbari climatice" si "Planeta Pamant in mainile noastre". Prezentand elevilor elementele negative ale comportamentului uman fata de Pamant s-ar putea trezi interesul lor fata de mentinerea unui mediu natural echilibrat si sanatos, incepand chiar cu modificarea atitudinii lor fata de arborii din gradina scolii.
Promovarea educatiei ecologice in scoala are un rol important in implicarea copiilor in actiunile orientate spre intelegerea, apararea si imbunatatirea mediului inconjurator. Proiectul a fost initiat de inst. Irina Negoita, fost inspector al sectorului 4 si doua cadre didactice: inst.Velicu Florica si inst.Roxana Gheorghe Scoala Nr.190, "Marcela Penes".
Proiectul "Scoala Arborilor" si-a propus sa cultive interesul fata de mentinerea unui mediu natural, sanatos si echilibrat, a unui comportament favorabil ameliorarii relatiilor dintre om si natura.
Anul International al Planetei Pamant
la Muzeul National de Geologie
20 mai - 20 iunie
Inaugurarea primei expozitii de arta ambientala in cadrul Muzeului National de Geologie, cu lucrari ale artistei americane Linda Gass.
25 mai - 5 iunie
Ziua Parcurilor Nationale si Saptamana Geoparcurilor, eveniment organizat in colaborare cu Regia Nationala a Padurilor - ROMSILVA si administratiile parcurilor nationale si naturale din zona Coridorului Verde al Dunarii. Vor fi prezentate 8 arii protejate: parcurile nationale Muntii Macinului si Buila-Vanturarita, parcurile naturale Portile de Fier, Comana si Insula Mica a Brailei, geoparcurile Muntii Mehedinti si Buzau si rezervatia naturala Cheia-Dobrogea. Tema evenimentului este legata de tema AIPP "Resurse naturale - catre o utilizare durabila".
In timpul evenimentului, o echipa a Muzeului va participa la workshopul de teren "Valorificarea siturilor paleontologice" organizat in imprejurimile orasului Deva, in apropierea siturilor fosilifere miocene. Workshopul este organizat de un parteneriat constituit din Muzeul National de Istorie Naturala din Paris, Muzeul National de Geologie, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si autoritati locale, cu scopul de a impartasi experienta unor arii protejate din Franta privind dezvoltarea durabila folosind resurse paleontologice - siturile fosilifere.
18 iulie - 18 august
Expozitia "Padurea verde - padurea neagra; pe ce planeta vrei sa traiesti?" Parteneri: Muzeul National de Istorie Naturala din Paris, Muzeul National de Geologie, Universitatea din Bucuresti, ROMSILVA. Expozitia incearca sa atraga atentia asupra beneficiilor padurii si vegetatiei si impactul asupra mediului al activitatilor umane si a hazardelor naturale.
29 septembrie - 1 octombrie
Conferinta anuala a Societatii Geologice a Romaniei "Geologia in folosul tuturor".
2-5 octombrie
"Zilele marilor colectii", eveniment organizat in cadrul programului "Atelierele Stiintifice Franco-Romane" al Ambasadei Frantei in Bucuresti si legat de tema AIPP "Pamantul si Viata - originile diversitatii".
Parteneri: Institutul Geologic al Romaniei, Muzeul National de Istorie Naturala din Paris, Ambasada Frantei la Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai - Cluj Napoca, Institutul National pentru Geologie si Geoecologie Marina din Bucuresti, Societatea Geologica a Romaniei, Asociatia Paleontologilor din Romania, Asociatia GeoD pentru Promovarea Geodiversitatii.
Evenimentul va incepe cu inaugurarea expozitiei "Comori din adancul Pamantului. Colectiile, martori ai istoriei Pamantului" si un seminar cu prelegeri privind siturile fosilifere, valorificarea acestora pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor locale, experienta geoparcurilor din Romania. Activitatile vor continua cu o vizita la Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului si a sitului fosilifer Lapugiu-Costei.
2 octombrie - 2 noiembrie
Expozitia "Comori din adancul Pamantului. Colectiile, martori ai istoriei Pamantului", dedicata patrimoniului geologic si colectiilor. Expozitia va prezenta colectii celebre si esantioane din colectii renumite din Romania si Franta.
8 - 15 octombrie
Saptamana geologiei. Parteneri: Societatea Geologica a Romaniei si Asociatia GeoD pentru Promovarea Geodiversitatii.
20 octombrie - 20 noiembrie
Expozitia "Tinuturile Romaniei - Dobrogea", cea de-a patra expozitie pe tema Tinuturilor Romaniei, legata de tema AIPP "Resurse".
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro