Educatie
Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Azi vei avea parte de o atmosfera rece in jurul tau. Din fericire, reusesti sa extragi ce e mai frumos din orice situatie si sa iei intotdeauna cele mai bune decizii. Tine-o tot asa!
› vrei zodia taCultura generala
Planeta Saturn NU are o suprafata accesibila astronautilor. Nimeni nu poate sta pe Saturn pentru ca nu are suprafata solida. Suprafata sa are o densitate mai mica decat a ghetii, astfel ca, daca astronautii ar atinge-o, s-ar scufunda ca intr-un bazin cu apa. Presiunea pe Saturn este de 100 de ori mai mare decat pe Pamant; este atat de puternica incat lichefiaza gazul si ar zdrobi orice nava spatiala.
› vrei mai multBancul zilei
Sotul catre sotie:
- Draga mea cum ai reactiona daca ti-as spune ca am castigat la loterie?????
- Paaiii.... ti-as lua jumate din bani si as pleca sa ma distrez cu altul mai tanar!!!!
- Ia de aici 250 lei si dispari!!!!
Shop Clopotel.ro

Muzeul National de Geologie - Alunecarile de teren
22 Octombrie 2007Complexitatea aspectelor legate de definirea hazardului, vulnerabilitatii si riscului in legatura cu alunecarile de teren, ca si a acelora legate de prevenirea si inlaturarea efectelor lor, presupune o abordare multidisciplinara a fenomenelor. De aceea, aceasta manifestare vizeaza reunirea unor specialisti din domenii diverse (geologi, geografi, constructori, geofizicieni etc.), care pot oferi solutii integrate pentru cunoasterea, monitorizarea, prevenirea si inlaturarea efectelor alunecarilor de teren.
Sistemele si masurile de prevenire a hazardelor/riscurilor naturale vor contribui la protectia mediului inconjurator, imbunatatirea mediului de afaceri si a centrelor rezidentiale si totodata vor transmite un semnal de piata cu privire la imaginea Romaniei ca o locatie sigura pentru investitii, dar si un mediu sanatos de viata.
Parte importanta a grupului fenomenelor geologice cu potential de hazard natural, alunecarile de teren au un impact economic si social resimtit atat la nivel general cat si local, asupra comunitatilor sociale sau agentilor economici. Vulnerabilitatea acestora fata de acest tip de hazard natural face ca studiul alunecarilor de teren sa reprezinte un domeniu de interes major al cercetarii stiintifice atat pe plan intern cat si international.
Dezastrele inregistrate in Romania au aratat nu doar existenta si vulnerabilitatea comunitatilor umane fata de acest tip de "hazard natural" ci si slaba intelegere a proceselor geodinamice, mai ales modesta coroborare a datelor stiintifice geologice de detaliu cu cele geotehnice si ingineresti, aceste disfunctionalitati ducand adesea la ignorarea unor pericole, sau la proiectarea unor masuri de protectie si/sau remediere nerealiste sub aspectul aprecierii parametrilor specifici rocilor afectate.
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro