Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Cel mai bun prieten/a nu trece prin clipe fericite in aceaasta perioada. Isi doreste sa aiba din partea ta mai multa sustinere si respect.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare animal din lume este balena albastra cu o lungime de 30 m si cu o masa corporala de peste 170 tone, limba sa fiind mai grea decat un elefant, casalotul poate ajunge la 20 metri lungime si o masa corporala de 52 tone, pe cand elefantul ajunge la o greutate de 7 tone;

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi un om era la pescuit cu o caramida-n mana.Pe acolo trecea un om care-l intrebase:Ce faci cu caramida aia-n mana?Ba ...daca-mi dai o suta de mii iti spun .Bine ba bine.Ia Apoi zice pescarul:Mai pana acum n-am prins nici un peste,dar macar am reusit sa scot un ban.

› vrei mai mult

Liceul in care elevii cer ore suplimentare

18 Decembrie 2007
Silvia Moraru, directoarea Colegiului National "Tudor Vianu", spune ca standardele acestei institutii ii determina pe profesorii nepregatiti sa se autoexcluda din sistem. In fiecare an, elevii Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu" participa la zeci de concursuri nationale si internationale din domeniul stiintelor.
Numai in anul 2007, ei au castigat 57 de premii si mentiuni. Pentru a ajunge la aceste rezultate, copiii beneficiaza de o pregatire speciala, peste orele de program, dupa manuale romanesti si straine, in cursuri in care profesorii folosesc tehnologii de ultima generatie.

Nu orice absolvent de clasa a VIII-a poate spera sa obtina un loc aici, ci doar cei cu medii peste 9.00. Directoarea liceului, prof. Silvia Moraru, ne-a spus ca batalia la admitere este foarte mare. Au un loc asigurat la "Tudor Vianu" doar olimpicii nationali la stiinte din clasele a VII-a si a VIII-a, care intra in clasele speciale pentru ei. De cativa ani, este o traditie la "Tudor Vianu" ca in jur de 15 elevi sa plece cu burse integrale la universitati din Statele Unite.

Elevul invata sa rezolve probleme propuse de el
Pentru astfel de copii, conducerea liceului si profesorii au fost nevoiti sa gandeasca lectii speciale, centrate pe scolari. "Elevul trebuie sa plece cu peste 75% din lectie inteleasa din clasa. Profesorul are sarcina sa urmareasca participarea activa a elevului in ora. Daca doar recita lectia, elevul adoarme", a explicat directoarea CN "Tudor Vianu". Ea a adaugat ca este indicat ca elevul sa se obisnuiasca sa descopere lumea, sa-si puna intrebari, sa rezolve probleme propuse de el. La clasa, elevii sunt obisnuiti sa lucreze in echipe, sa se organizeze, sa creeze si sa respecte ierarhiile. In plus, conducerea scolii a avut grija ca la biblioteca sa ajunga manuale si carti de specialitate din strainatate, pentru pregatirea elevilor care doresc performante.

Adevarul
Inapoi la lista de stiri