Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Daca ai un animal de companie, azi trebuie sa fii mai atent/a cu el si sa-i dai mai multa atentie decat o faci in mod normal.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pielea de broasca este permeabila la apa, asta inseamna ca poate lasa apa sa intre si sa iasa. Broastele nu beau deseori cu gura, absorb apa prin pielea lor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In mijlocul desertului un om canta dumnezeieste din vioara. Un leu se apropie ii da tarcoale cantaretului si se aseaza la cati-va pasi de el miscandu-si capul in ritmul muzicii. Mai vin doi lei si se aseaza si ei langa cantaret. Dupa inca ceva timp vine un al patrulea leu care il mananca pe cantaretul nostru. Pe o craca in apropiere doi vulturi fac conversatie:
- Ti-am spus eu ca daca vine surdul s-a zis cu muzica....

› vrei mai mult

Liceenii au fost repartizati

14 Iulie 2006
Ieri, la ora 18.00, in prezenta jurnalistilor, conducerea ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) a pornit calculatoarele care au repartizat absolventii claselor a opta in liceele patriei cu o zi mai devreme fata de data anuntata initial. Prin aceasta conferinta de presa inedita, MEdC a dorit sa le transmita parintilor, in mod public, ca repartizarea computerizata a proaspetilor liceeni va merge "brici". Ministrul Hardau nu a mai ajuns, insa la eveniment, fiind retinut la Palatul Victoria, dar prin secretarul de stat, Dumitru Mate, a tinut sa faca o demonstratie pe viu a intregii operatiuni de repartizare. Jurnalistii au fost invitati sa fotografieze si sa filmeze in buncarul cu servere care au decis, practic, viitorul acestor elevi. Din totalul celor 140.846 de candidati, 98,77% au fost repartizati si doar 1,23%, respectiv 1731, nu au fost repartizati pentru ca au avut un numar prea mic de optiuni si medii mici.
Gestul de transparenta si corectitudine afisat de oficialii MEdC este insa tardiv, reprezentantii presei demonstrand deja, la Testele Nationale si la Bacalaureat, cat de putin preocupati sunt ei de organizarea acestor examene. In loc sa puna in aplicare metodologii care exclud din start orice tentativa de frauda, responsabilii din minister si inspectorate se lamenteaza asteptand reclamatii asumate din partea parintilor, chiar daca stiu ca acestia se tem sa-si expuna propriii copii dezvaluind public neregulile pe care le observa in scoala unde ei invata. Asadar, admiterea computerizata a elevilor care au promovat testele nationale a avut loc cu o zi mai devreme decat a fost anuntata.
Contestatii garla la Bac'
Tot astazi, conducerea ministerului va da publicitatii date despre solutionarea celui mai mare numar de contestatii inregistrat vreodata in istoria bacalaureatului: 38.279. Reamintim ca promovabilitatea la acest examen, inainte de contestatii, a fost de 79,47%. Cele mai bune rezultate au fost obtinute in judetul Mehedinti - unde procentul de promovabilitate s-a situat la 96,34% -, si cele mai slabe in Bucuresti, de numai 66,03%, iar aceasta diferenta de rezultate a pus pe ganduri pe toata lumea. Asaltat de zeci de mii de reclamatii, si totodata suspectand el insusi modul de corectare a testelor scrise, ministrul a anuntat ca va desemna o comisie pentru reevaluarea prin sondaj a anumitor lucrari, care nu va duce insa la modificarea notelor obtinute de elevi. Chiar daca nimeni nu mai crede, ministrul Mihail Hardau ii ameninta cu sanctiuni drastice pe profesorii care nu au respectat baremele de corectare. Acest lucru va mai dura, deoarece pana in prezent nici macar nu au fost stabilite centrele de evaluare de unde vor fi luate lucrarile pentru control, si nici disciplinele la care se va face reevaluarea.

Sursa Ziua
Inapoi la lista de stiri