Educatie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Stiati ca ursul polar poate rezista la temperaturi de -80 de grade Celsius, in timp ce pisicile si gastele rezista chiar si la temperaturi de -120 de grade Celsius.
› vrei mai multBancul zilei
Raport al amiralului albanez:
Flota noastra a suferit pierderi grele: - s-a rupt o vasla
Shop Clopotel.ro

Laptopuri abecedar
23 August 2005Liceul si-a dotat fiecare dintre cei 340 de elevi care ii trec portile cu iBook-uri, produse de catre compania Apple. Acesta este unul dintre primele institutii academice din SUA care a renuntat la utilizarea manualelor.
Totul din retea
„De cele mai multe ori, scolile folosesc computere pe post de cireasa de pe tort. Noi vrem sa facem din aceste laptopuri cel mai important ingredient al tortului si sa schimbam din temelii modul in care functioneaza scolile”, spune Calvin Baker, directorul Vail Unified School District. Elevii isi procura materialele didactice direct din reteaua wireless de Internet a liceului, dotat cu un sistem central care filtreaza continutul ce poate fi descarcat din reteaua web si interzice accesul la camerele de discutie care i-ar putea tenta pe elevi.
Sistemul poate depista usor plagiatul sau copiatul din timpul examenelor. Scoala are un sistem care filtreaza toate downloadurile si uploadurile retelei de elevi si profesori si un motor de cautare pentru sursele de pe Internet.
Doar computere pentru romani
Romania este departe de acest gen de implementari. In tara noastra abia s-a demarat un program de dotare a fiecarui liceu cu cel putin o retea de 25 de computere. Pina acum, sistemul s-a implementat in marea majoritate a liceelor. Elevii din clasele a IX-a si a X-a trebuie sa urmeze un curs obligatoriu de tehnologie a informatiei si a comunicatiilor, in urma caruia acestia primesc o diploma certificata la nivel european. La rindul lor, profesorii de liceu trebuie sa urmeze cursuri de utilizare a calculatorului pentru a putea obtine dreptul de a preda la catedra.
Forumuri studentesti
In invatamintul universitar, cursurile de invatamint la distanta se desfasoara prin intermediul Internetului. „Din punct de vedere tehnic, nu exista probleme mari, pentru ca exista tehnologie care sa permita folosirea Internetului ca suport pentru desfasurarea cursurilor. Profesorii nu sint insa obisnuiti sa treaca de la catedra in fata calculatorului. La rindul lor, studentii se obisnuiesc destul de greu cu sistemul”, spune Sorana Olaru, asistent universitar in cadrul Centrului de Invatamint la Distanta din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj. „Pina si forumul de discutii cu acesti studenti a trebuit sa fie gazduit pe un server privat, pentru ca universitatea nu ne-a pus la dispozitie conditiile necesare”, continua Olaru.
Sursa: Cotidianul