Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Esti liderul/lidera grupului de prieteni/prietene. Cu toate acestea, cineva din acest anturaj si-ar dori sa te inlocuiasca, asa ca va trebuie sa fii atent/a la cine iti este prieten/a si cine nu.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Exista peste 35.000 de specii de orhidee in toata lumea, dintre care mai mult de trei sferturi cresc in jungla.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip dupa un numar mai mai de pahare trage un garait zgomotos la care o doamna ii spune:
-Domnule nu stiti ca nu e frumos sa garaiti inaintea unei doamne ? da la care barbatul
-Ma scuzati doamna nu stiam ca e randul dumneavoastra.

› vrei mai mult

Introducerea modelului sovietic - notare de la 1 la 5

14 Decembrie 2006
Declaratia potrivit careia se intentioneaza schimbarea sistemului de notare a elevilor demonstreaza inca o data ca functionarii de la Educatie fac ce le taie capul, fara stiinta nimanui, iar ministrul educatiei, Mihail Hardau, manifesta aceeasi bunavointa «ardeleaneasca» fata de «inteleptii» care distrug invatamantul, si asa atat de firav.

Dupa cum se stie, presedintele Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii din Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), Serban Iosifescu, a declarat public ca "va supune dezbaterii publice propunerea potrivit careia sistemul de notare a elevilor sa treaca de la notarea de la 1 la 10 la cea de la 1 la 5 sau prin calificative cu Da sau Nu". Acest lucru a inflamat spiritele, atat din interiorul Ministerului Educatiei, cat si din cel al asociatiilor indepedente de profil. Altfel spus, in ministeul pe care-l gestioneaza Mihail Hardau nu stie dreapta ce face stanga.

In aceste conditii, institutia guvernamentala se delimiteaza de declaratia propriului functionar, dar la un mod foarte protocolar, luandu-i apararea "aruncatorului de bombe", dupa modelul «i-a iesit pasarica din gura»: "Nu exista nici un proiect concret de modificare a sistemului de evaluare nici la nivelul ARACIP si nici la nivelul Ministerului Educatiei, in declaratiile lui Serban Osifescu fiind vorba doar de metionarea, ca exemple, a altor sisteme de evaluare a rezultatelor scolare de notare.

Declaratiile in sine nu angajeaza sub nici o forma ARACIP sau MEdC, fiind strict opinii personale", se precizeaza intr-un comunicat oficial. Dupa trei zile de la inconstienta declaratie, prin acelasi text de comunicat, cabinetul lui Hardau isi aminteste ca ARACIP nu are autoritatea de a initia schimbari in procesul de evaluare scolara, singura "institutie abilitata in promovarea de astfel de proiecte de reforma fiind Ministerul Educatiei".

"O smecherie de a obtine bani europeni"
"Schimbarea sistemului de notare de la 10 la 5 este o diversiune pentru ca se incearca crearea unui proiect care, cu siguranta, trebuie finantat. Baietii destepti s-au gandit bine, deoarece, dupa 1 ianuarie, vor intra foarte multe fonduri europene pentru invatamant. Daca era vorba despre un proiect de reforma, problema schimbarii notarii nu era scoasa din context", ne-a declarat Gheorghe Radulescu, presedintele Agentiei de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei.

Mai mult, in opinia acestei organizatii, era mai bine ca ARACIP sa se ocupe de standardele de evaluare a calitatii a unitatilor din invatamantul preuniversitar care "probabil zac la Guvern, nefiind nici acum aprobate, deoarece ceea ce au prezentat dansii sunt niste standarde minimale", a mai completat profesorul Radulescu. In concluzie, presedintele ARACIP, Serban Iosifescu, marcheaza a doua gafa monumentala in privinta calitatii din invatamant, prima fiind legata de obligativitatea scolilor sa incheie polite de asigurare in caz de accidente pentru elevi. "Ar fi timpul ca diriguitorii educatiei sa ia masurile ce se impun, pentru a elimina blocajul periculos creat de nefunctionalitatea ARACIP", a mai precizat Gh. Radulescu.

Sursa: Gardianul
Inapoi la lista de stiri