Educatie
Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)
Ziua de azi va fi pentru tine o zi de relaxare. nimic nu iti va strica echilibrul interior.
› vrei zodia taCultura generala
Articolul hotarat enclitic (se afla la sfarsitul substantivului) se gaseste numai in limba romana.
› vrei mai multBancul zilei
Un baiat aude de la un coleg de scoala ca majoritatea adultilor au cel putin un secret intunecat, motiv pentru care e foarte usor sa-i santajezi spunand "Am aflat tot adevarul", chiar daca tu n-ai aflat de fapt nimic. Baiatul se hotaraste sa mearga acasa si sa incerce smecheria. Cand este intampinat la usa de mama sa, baiatul ii spune:
- Am aflat tot adevarul!
Mama ii da indata 20 de dolari si-l roaga sa nu-i spuna tatalui sau ce-a aflat. Destul de multumit, baiatul isi asteapta tatal acasa si-l intampina spunandu-i:
- Am aflat tot adevarul!
Tatal ii da indata 40 de dolari si-l roaga sa nu-i spuna mamei sale ce-a aflat. Foarte multumit, a doua zi in drum spre scoala, baiatul intampina postasul cu aceeasi replica. Postasul scapa din maini toate scrisorile, isi deschide bratele si-i spune:
- Atunci hai si imbratiseaza-ti TATAL!
Shop Clopotel.ro

Grupul editorial Corint la Bookfest 2006
14 Iunie 2006Miercuri, 14 iunie, Corint ne propune doua noi aparitii in colectia Galeria de proza a Editurii Leda 'Povestirea cameristei' de Margaret Atwood, cea mai cunoscuta scriitoare canadiana si laureata a Premiului Booker in 2000. De asemenea, Corint va lansa, miercuri, 'Soarele neamului Scorta' pentru care autorul Laurent Gaude a primit, in 2004, Premiul Goncourt.
Eugen Simion si Nicolae Manolescu vor fi protagonistii lansarii lucrarilor 'Timpul trairii, timpul marturisirii. Jurnal parizian' si 'Andersen cel crud si alte teme', aparute in colectia Scriitori romani a Editurii Corint. Noile titluri, ce vor fi lansate joi, 15 iunie, la Bookfest, apartin celor mai importanti critici literari din perioada postbelica romaneasca, creatori de scoala si directie estetica in literatura romana contemporana.
Vineri, 16 iunie, Corint ne propune doua traduceri noi ale romanelor 'Crima si pedeapsa' de F.M. Dostoievski (traducere de Ion Covaci) si 'Rosu si negru' de Stendhal (traducere de Irina Mavrodin). Aparute in colectia Leda Clasic a Editurii Leda, parte a grupului editorial Corint, cele doua carti din fondul de aur al literaturii universale, opere clasice in sensul exemplaritatii, de o pronuntata modernitate, propun intalnirea, prin versiunile remarcabile ale reputatilor traducatori Ion Covaci si Irina Mavrodin, cu Raskolnikov si Julien Sorel, eroi atat de cunoscuti incat s-au transformat parca in sinonime ale culpabilitatii morale si ambitiei sociale.
Copiii o pot intalni sambata, 17 iunie, pe Angelina Balerina, Editura Corint junior lansand trei noi aparitii din aceasta colectie, foarte apreciata peste tot in lume.
Tot sambata, in colectia Scriitori romani, Editura Corint ne propune 'Proorocii Ierusalimului' de Radu Aldulescu si 'Morminte stravezii' de Dan Stanca. Cele doua romane sunt semnate de nume grele romanesti ale prozei postrevolutionare, autori de substanta si expresie artistica omologati la varful noului canon. Radu Aldulescu si Dan Stanca au impus in spatiul atat de divers al ultimului deceniu personaje si conflicte puternice, realiste ori metafizice, capitole descriptive sau analitice din care se configureaza o imagine esentiala a timpului nostru - literar, cultural si istoric.
'Omul invizibil' de H. G.Wells in traducerea Antoanetei Ralian si 'Odiseea navei Space Beagle' in traducerea lui Petre Solomon sunt alte doua titluri care vor fi lansate duminica, 18 iunie, la Bookfest, de catre Editura Leda. Aparute in colectia Galeria fantastica a acestei edituri, romanele reprezinta opere clasice ale genului SF.
Tot duminica, in ultima zi a Salonului de carte Bookfest, Editura Corint ne propune prin colectia Scriitori romani trei volume semnate Dumitru Tepeneag - I. 'Hotel Europa', II. 'Pont des Arts' si III. 'Maramures'. Volumul este prefatat de criticul Eugen Simion. Trilogia lui Dumitru Tepeneag reprezinta cel mai ambitios si implinit artistic proiect materializat in proza noastra de dupa revolutie. Autor roman si francez deopotriva, miscandu-se cu usurinta si gratie stilistica in spatii geografice si culturale deosebite, Dumitru Tepeneag reuseste sa ne integreze in literatura (cu subiectele si temele ei) europeana, inainte ca integrarea noastra in Europa sa devina efectiva.
Sursa ROMPRES