Educatie
Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
Starea ta de sanatate nu este tocmai buna si din aceasta cauza, esti cumva nevoit/a sa renunti la ce aveai in plan. Totusi, nu e cazul sa te intristezi, iti vei reveni rapid si vei face in alta zi ce ti-ai propus sa faci azi.
› vrei zodia taCultura generala
Elefantii sunt singurele animale care nu pot sari.
› vrei mai multBancul zilei
Ceausescu cu nevasta, in elicopter. Leana ii zice:
- Uite, Nicule, se vede riurile!...
- Nu tu, astea nu e riurile astea e soselele!...
Pilotul intervine:
- Nu, astea-s cozile!...
Shop Clopotel.ro

Generatia Google nu mai invata "pe de rost"
02 Decembrie 2008Existenta site-urilor Google, Wikipedia si bibliotecilor online insemna ca in scoli nu mai e loc de invatare "pe de rost" a datelor si cifrelor, crede Tapscott, potrivit cotidianului The Times.
Autorul sugereaza ca o abordare mai buna este invatarea copiilor sa gandeasca creativ, in asa fel incat sa poata interpreta si aplica cunostintele pe care le gasesc online.
"Profesorii nu mai sunt izvorul cunostintelor. Locul lor a fost luat de Internet. Copiii ar trebui sa invete istorie pentru a intelege lumea si de ce lucrurile sunt asa cum sunt. Insa ei nu au nevoie sa tina minte toate datele. Este suficient sa stie de Batalia de la Hastings, fara sa fie nevoie sa memoreze ca a avut loc in anul 1066. Ei pot cauta data si o pot plasa in istorie cu un click pe Google" explica el.
Tapscott neaga acuzatiile potrivit carora abordarea lui este impotriva invatarii. El sustine ca abilitatea de a invata lucruri noi este mai importanta ca oricand "intr-o lume in care trebuie sa procesezi informatiile noi cu viteza luminii".
El spune ca elevii "vor trebui sa-si reinventeze baza de cunostinte de cateva ori. Asa ca pentru ei, memorarea datelor si cifrelor este o pierdere de timp".
Tapscott crede ca modelul de educatie care domina in prezent in majoritatea scolilor a fost creat pentru epoca industriala: "poate ca era bine pentru economia bazata pe productia de masa, insa nu este suficient pentru provocarile economiei digitale, sau pentru mintea copiilor din generatia internetului".
Sursa: Ziare.com