Educatie
Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Azi vei avea parte de o atmosfera rece in jurul tau. Din fericire, reusesti sa extragi ce e mai frumos din orice situatie si sa iei intotdeauna cele mai bune decizii. Tine-o tot asa!
› vrei zodia taCultura generala
Pe scara IQ-ului, ratonul se afla deasupra pisicii si ceva mai jos fata de maimuta.
› vrei mai multBancul zilei
Un om isi ia o motocicleta noua, trece prin fata unui bar si striga:''Cine mai are motocicleta ca a mea?'' Vrooom si trece mai departe. Trece inca odata si tot la fel:''Cine mai are motocicleta ca a mea?''Vrooom si trece mai departe. Si mai trece odata si striga: ''Cine mai are motocicleta ca a mea?''Vrooom, la care iese un om din acel bar si ii spune:''Eu ma de ce?''Motociclistul:''Cum se opreste????''
› vrei mai multShop Clopotel.ro

Fosilele, urme de plante si animale
13 Martie 2007In partea introductiva a lectiei, copiii vor intelege ce este o fosila dupa care vor invata modurile de fosilizare si cate tipuri de fosile exista. Copiii vor afla ca fosila reprezinta ramasite din corpul unor animale sau plante care au disparut de milioane de ani dar si urme ale activitatii biologice ale acestora (urme de pasi etc.). De asemenea, sunt oferite informatii despre posibilitatea descoperirii fosilelor, locul unde apar si cum se extrag din roci.
Mai departe, copiii vor fi indrumati in lumea fosilelor de plante (tipare de frunze in argile) si vor afla care sunt componentele cretei naturale sau carbunilor ce alcatuiesc un univers microscopic. Apoi vor cunoaste lumea nevertebratelor din trecut, prezentate in mod evolutiv, si vor invata inrudirile dintre diversele specii sau grupuri de animale (corali, artropode, moluste, arici si stele de mare).
Totodata, vor vedea si diverse fosile ale unor animale de mult disparute (amoniti, trilobiti, graptoliti). Urmele impietrite ale vietii din trecut ne ajuta sa ne imaginam care au fost conditiile de viata acum multe milioane de ani si cum a evoluat ea pana in prezent.
In cadrul aplicatiei, copiii vor deveni mici paleontologi. Li se va pune la dispozitie instrumente si esantioane cu continut fosilifer pe care il vor reliefa sau chiar scoate din roci, dupa care vor invata modul simplu de preparare si expunere al acestora.
Proiectul Pamantul pe intelesul celor mici se desfasoara lunar si se adreseaza claselor din ciclul primar care au în programa lectii de stiinte ale naturii si stiinte ale pamantului. Participarea claselor la lectiile lunare se face prin inscriere prealabila.
Pentru solicitările individuale atelierul se desfasoara in cea de-a treia sambata din fiecare luna, de la orele 12.00.
Taxa de participare este de 2,5 RON/persoana.
Rezervarile se fac la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.
Parteneri media: Compact, Sapte Seri, Comunicatedepresa.ro, Apropo.ro, Clopotel.ro, Lumea Copiilor, Orar, Citybaby.ro, Onlinegallery.ro, Lilliput
Parteneri promovare: RATB
MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro