Educatie
Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)
Esti liderul/lidera grupului de prieteni/prietene. Cu toate acestea, cineva din acest anturaj si-ar dori sa te inlocuiasca, asa ca va trebuie sa fii atent/a la cine iti este prieten/a si cine nu.
› vrei zodia taCultura generala
Intr-o viata, o persoana produce aproximativ 25 000 litri de saliva, destul pentru a umple doua piscine!
› vrei mai multBancul zilei
La examen un student ia un bilet - nu stie. Ia altul - iarasi nu stie. Al treilea - de asemenea... Si asa al patrulea, al cincilea... Profesorul il opreste si ii da nota "5". Ceilalti studenti se revolta:
- Pentru ce?
- Cum pentru ce? Dupa cum cauta, inseamna ca stie ceva.
Shop Clopotel.ro

EarthScope - experimentul american al decadei in domeniul Stiintelor Pamantului
25 Ianuarie 2007EarthScope este un proiect indraznet care aplica tehnologiile moderne de observare, analiza si telecomunicatii pentru investigarea structurii si evolutiei continentului Nord American si a proceselor fizice care controleaza cutremurele si eruptiile vulcanice. Experimentul inseamna peste 2.000 de instrumente plasate in fiecare stat, la o distanta de doar 70 km. Datele experimentului vor furniza o perspectiva locala asupra unor intrebari globale, ca de exemplu: "Ce determina tectonica placilor?" si "Cum se schimba continentele in timp?"
Ideea unui mega-experiment in domeniul Stiintelor Pamantului a inceput sa circule in comunitatea academica americana inca din 1998. In 2001, proiectul EarthScope, avand ca obiectiv acest laborator natural denumit America de Nord, era deja pe cale sa fie finantat si sa devina cea mai importanta abordare in profunzime a modului de formare a unui continent. Rezultatele stiintifice obtinute in urma experimentului erau considerate platforma spre urmatorul nivel de intelegere a modului de functionare al Planetei, dupa revolutionarul concept al tectonicii placilor. Apoi a urmat razboiul din Iraq, care a marcat inceputul perioadei intunecate privind finantarea stiintei in America. Interese personale si manevre politice au castigat in uimitoarea cursa pentru obtinerea fondurilor EarthScope.
Functioneaza EarthScope? Ce am invatat despre identitatea comunitatii geostiintifice din Statele Unite, viabilitatea conducerii megaproiectelor, despre stiinta? Conferentiarul va dezvolta toate aceste teme si va face legatura dintre stiinta si politicile care au modelat acest proiect.
Mihai Ducea, profesor la Universitatea din Arizona, SUA, absolvent al Facultatii de Geologie si Geofizica a Universitatii din Bucuresti, este, in prezent, unul din cei mai de succes geologi ai Statelor Unite.
Participarea la conferinta este libera.
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro