Educatie
Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
In aceasta zi vei ajuta parintii la curatenia in casa. Dar ca sa fii cu adevarat de ajutor, fa doar ce iti cer parintii si nu incerca sa te bagi in lucruri serioase.
› vrei zodia taCultura generala
Termenii "sinus" si "cosinus" au fost introdusi in limba romana in anul 1820 de catre Gheorghe Lazar (1779 - 1823).
› vrei mai multBancul zilei
Merge Scufita Rosie cu cosuletul in mina prin padure. Deodata, de dupa o tufa apare fata crispata a lupului:
- UAAAA ! Scufita Rosie. Zi repede, repede ce-ai in cos?
Aceasta, speriata, se fisticeste:
- Pai, ... sunca de porc...
- Lasa, lasa! Altceva, altceva?
- Si niste gratar cu...
- Da-l dracu, da-l dracu! Ce mai ai, ce mai ai?
- O ciorba de burta...
- Aaaaltceva, altceva !!!
- Merdenele cu carne...
- Altceva, altceva n-ai?
- Pai nu... numa niste servetele!
- Bine, perfect! Lasa servetelele si pleaca!
Shop Clopotel.ro

Cupa de Dans Sportiv Pygmalion
02 Aprilie 2008Sambata 5 aprilie incepand cu ora 9 Scoala de dans sportiv "Pygmalion" va invita la Sala Rapid din Calea Giulesti nr.18 sa admirati, sa incurajati, sa va entuziasmati la un regal de dans sportiv.
Competitia este organizata sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv, a Federatiei Romane Sportul pentru Toti, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti - Directia Invatamant, in cadrul programului de integrare in societate a copiilor din centrele de primire, prin arta si sport "O SANSA PENTRU FIECARE".
Acestia prezinta in afara concursului, in cadrul fiecarei editii, un moment artistic.
Asociatia "Salvati Copiii" Romania este prezenta anul acesta alaturi de noi:
copiii care participa la momentul artistic sunt beneficiari ai programelor educative si sociale desfasurate de organizatie. Sunt copii pentru care multe drepturi au fost refuzate, dar care incearca sa isi croiasca un drum in viata si care sigur merita mai mult decat le-a fost oferit pana acum. Fiecare copil este unic in felul lui; ar trebui sa recunoastem si sa incurajam exprimarea libera a aptitudinilor sau talentelor dovedite!
Antrenamentele in vederea pregatirii acestor momente au fost coordonate de reprezentanti ai Asociatiei Pygmalion, in luna premergatoare concursului.
Competitia de dans sportiv "Cupa Pygmalion" ajunsa la a V-a editie, va urma etapele obisnuite ale unei astfel de manifestari.
In dansul sportiv grupele valorice incep cu clasa Hobby (incepatori) si continua ascendent cu clasa E, D, C, B, A, S.
Trecerea intr-o clasa valorica superioara se face prin acumularea de puncte in cadrul competitiilor nationale si internationale.
Varsta minima de intrare in concurs este de 6 ani, varsta maxima fiind de 35 ani, conform regulamentului IDSF si FRDS.
Programul competitiei "Cupa Pygmalion" editia a V-a:
categoriile
Hobby 6-9 ani
Hobby 10-11 ani
Hobby 12-15 ani
Clasa D 6-11 ani
categoriile
Clasa E 16-35 ani
Clasa D St.16-35 ani
Clasa D Lt.16-35 ani
Open Basic Lt. 14-15 ani
Open Standard 16-35 ani
categoriile
Clasa E6-11 ani
Clasa E 12-15 ani
Open B Standard 14-15 ani
Open Latino 16-35 ani
Cupa Pygmalion a demonstrat pe parcursul celor patru ani ca sprijina si incurajeaza promovarea si dezvoltarea dansului sportiv - ce imbina in mod fericit arta si sportul - in randul copiilor, adolescentilor si nu numai.
Cupa Pygmalion, cu o traditie tanara de patru ani, completeaza in mod firesc o agenda ce cuprinde peste 25 de competitii organizate pe plan national anual.
Oportunitatea evenimentului se justifica prin prisma experientei editiilor anterioare care s-au dovedit a fi cadrul ce a favorizat acumularea de experienta pentru perechile de dansatori si pentru copiii de la centrele de primire din cadrul programului "O Sansa pentru Fiecare".
Competitia se desfasoara pe parcursul intregii zile; concurentii sunt membri legitimati ai cluburilor de dans sportiv din tara.
Stilurile de dans ce fac parte din categoria dansurilor standard sunt:
valsul lent, valsul vienez, tango, quick step si slow fox.
In categoria dansurilor latino-americane regasim:
samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble si jive.




DESPRE NOI
Nu foarte multi tineri cunosc astazi povestea legendarului sculptor Pygmalion...
Pygmalion locuia in Cipru in vremuri antice si, dezamagit in dragoste, decide sa renunte la orice relatie cu vreo femeie. Se concentreaza numai aspura muncii, si sculpteaza in fildes o statuie atat de perfecta incat ajunge sa se indragosteasca de ea, iar zeita Afrodita ii indeplineste dorinta de a o transforma intr-o fiinta vie.
Pygmalion si Galateea au trait apoi fericiti pana la adanci batraneti.
Concluzia acestei legende ar putea fi descrisa ca o lupta continua pentru auto-depasire, in cautarea perfectiunii si frumusetii absolute.
Valentin Butanche nu este un sculptor.
Valentin Butanche insa este multiplu campion si vice campion national la dans sportiv si, la numai 27 de ani, arbitru de Open la concursurile din calendarul intern.
Povestea lui Valentin incepe la varsta de 10 ani, la Clubul Sportiv Scolar nr. 2, in clasa condusa de profesorul Viorel Nastase. Ani la rand Valentin s-a calificat in toate finalele concursurilor din Romania; in acelasi tmp, participa la campionate europene si mondiale.
Dupa 10 ani, multiplul campion decide sa renunte la dansul de performanta si se concentreaza pe formarea de noi talente.
Astfel, in aprilie 2002 pune bazele Scolii de dans sportiv Pygmalion, alaturi de alti iubitori ai dansului.
Rezultatele nu au intarziat sa apara nici in calitate de antrenor: in cadrul campionatului National de Dans sportiv desfasurat la sfarsitul anului 2002, Adrian Stan alaturi de partenera sa Simona Marin a obtinut titlul de vice campion national in cadrul clasei D, categoria de varsta 16-18 ani.
Pe parcursul celor 6 ani de la infiintarea Scolii de dans Pygmalion, a fost pus la punct un program de antrenamente pe categorii de varsta si niveluri de dans.
La acest program contribuie o echipa formata din antrenori si instructori ai Scolii Pygmalion dintre care amintim: Adrian Stan, Andra Dumitru, Alexandru Cimpu.
Din multitudinea rezultatelor obtinute de aceasta echipa in cadrul competitiilor nationale la care participa cu perechile de dansatori legitimati "Pygmalion", se remarca:
Alexandru Nitoiu si Diana Stefan, Alexandru Cimpu si Bianca Badan, Claudia Iordan si Catalin Lefterie. Ei au obtinut rezultate demne de luat in seama intr-un timp foarte scurt.
"Dansul este cea mai elevata, cea mai emotionanta, cea mai frumoasa dintre arte" - Havelock Ellis
Alaturati-va dansului!
www.pygmaliondance.ro