Educatie
Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.
› vrei zodia taCultura generala
Cel mai rapid lucru din Univers este lumina care calatoreste cu 300.000 de km pe secunda.
› vrei mai multBancul zilei
un elefant calarea un purice ,vine mama lui,furnica,si il intreaba:pleaca ma de aici!
› vrei mai multShop Clopotel.ro

Cum ii ajutam pe cei mici sa inceapa scoala cu placere
04 Septembrie 2008Si asta pentru ca, din pacate, multi parinti nu le fac acestora vara niciun program, lasandu-i sa isi piarda vremea fara niciun rost.
"Este adevarat ca programul poate fi mai relaxat, ca numarul activitatilor si al responsabilitatilor poate sa scada, dar nu sa dispara", recomanda psihoterapeutul Anda Pacurar, citata de Evenimentul Zilei .
Fiecare copil reactioneaza diferit la inceperea scolii, unii sunt incantati, altii dezamagiti. "Totul depinde de parinti, acestia trebuie sa le starneasca interesul celor mici, sa ii implice in activitatile prescolare si nu sa-i compatimeasca", este de parere si psihologul Adriana Dragos.
Parintii trebuia insa sa inteleaga ca trecerea de la programul de vacanta la cel de scoala trebuie sa se faca treptat si cu cel putin o saptamana inainte de prima zi de scoala. Altfel, copilul va fi suprasolicitat, aglomerat si coplesit de sarcinile pe care le va avea si carora le va face fata cu multa greutate.
Astfel, desteptarea trebuie data cu cate o ora mai devreme, pana se ajunge la ora sapte dimineata. Ideal este ca acesta sa ajunga se trezeasca singur, pana in ora opt dimineata, caci asa nu va fi foarte somnoros la scoala.
Pe de alta parte, parintii sunt sfatuiti sa mearga impreuna cu cei mici la cumparaturi pentru a evita eventualele nemultumiri. "Copilul trebuie lasat sa-si aleaga singur ghiozdanul, caietele sau culoarea penarului, uneori sfatuit de cei mari. Astfel, se obisnuieste cu ideea ca va merge la scoala", afirma Adriana Dragos.
Nici efectuarea temelor nu trebuie neglijata. Chiar daca scoala inca nu a inceput, copiii trebuie sa exerseze deja experienta lucrului pentru acasa. Cateva poezii invatate, o poveste citita sau o problema de matematica rezolvata, il vor ajuta pe cel mic sa isi reintre in ritm. Iar pictatul, lucrul manual, cantecele vor fi activitati pe care copilul tau nu le va percepe ca pe o obligativitate, iar la scoala vor fi considerate firesti.
Sursa: Ziare.com