Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi nu vei fii intr-o dispozitie prea buna, sanatatea iti joaca feste. Asa ca trebuie sa ai grija la alimentatie si la cum iti vei face programul azi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

O albina lucratoare comunica descoperirile sale florale prestand un dans pe fagure. Orientarea miscarilor ei si frecventa vibratiilor indica directia si distanta pana la campul de flori.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Azi am cumparat o bricheta si vanzatoarea imi spune:
-2 lei si 50 de ruble
-Rublele pentru ce?
-Cum pentru ce? Pentru gaz, fireste...

› vrei mai mult

Cum gandesc "profesorii europeni"

17 Octombrie 2006
Concursul "Profesor european" si-a desemnat castigatorii. Ei sunt: Veronica Leahu si Vasilica Carp din judetul Brasov, Gabriela Aungurencei din Suceava si Adriana Costea din Sibiu. Programul, realizat de Delegatia Comisiei Europene in Romania, cu sprijinul Ministerului Educatiei, si care a constat in planuri de lectii inovative realizate de dascali, s-a adresat profesorilor de gimnaziu care predau discipline civice.

Veronica Leahu, profesor la scoala nr. 11 din Brasov, si Vasilica Carp, profesor la scoala nr. 1 din Zarnesti, judetul Brasov, au lucrat impreuna la acest proiect. Cele doua cadre didactice le recomanda profesorilor sa aiba o mai mare deschidere fata de elevi. "La clasa, eu merg pe metodele active, interactive de predare. Elevii sunt intotdeauna implicati in predare. Spre exemplu, facem grupe de cate 4 copii, carora li se da un material de studiat. Elevii expun ceea ce au inteles, ceea ce au invatat si sunt foarte receptivi.

O expunere numai din partea profesorului este monotona. si elevul are opinia lui si trebuie lasat sa si-o exprime fara a fi pedepsit. Nu este cazul ca ei sa se ridice atunci cand ii ascult. Intre mine si elevii mei exista o relatie de prietenie", ne-a declarat Vasilica Carp. "In Occident, profesorul scoate in evidenta ceea ce stie elevul si incearca sa-l invete ceea ce nu stie - spune Veronica Leahu. In Romania, inca se mai scoate in evidenta ceea ce nu stie elevul, iar acesta este complexat.

Chiar daca stie ii este teama sa mai raspunda. Ii sfatuiesc pe profesori sa se informeze in legatura cu orice noutate si sa aiba o mai mare deschidere fata de elevi, sa fie ca un prieten pentru acesta".

Sursa: Adevarul
Inapoi la lista de stiri