Educatie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Gaius Iulius Caesar a fost un conducator politic si general roman si una dintre cele mai influente si mai controversate personalitati din istorie. Rolul sau a fost esential in instaurarea dictaturii la Roma, lichidarea democratiei Republicii si instaurarea Imperiului Roman. Era cunoscut ca fiind un foarte bun inotator.
› vrei mai multBancul zilei
La ora de desen,doamna invatatoare le spune elevilor sa deseneze o vaca ce paste pe o pasune.La sfarsitul orei ,Radu preda foaia goala.
-Unde este pasunea,Radu?,il intreaba invatatoarea mirata.
-A muncat-o vaca!
-Si vaca unde este ?
-A plecat,doar nu era sa stea pe o pasune fara iarba,raspunse Radu .
Shop Clopotel.ro

Copiii pleaca fara viza in spatiu
06 Aprilie 2005"Cind naveta Challenger s-a prabusit, toata lumea a vazut cum echipajul a murit. Noi, familiile lor, am vrut sa aratam lumii si cum au trait si sa le continuam misiunea educativa". Asa s-a nascut Centrul Challenger pentru Educatie si Stiinta Spatiului, in 1986, la initiativa vaduvei pilotului Dick Scobee. June Scobee Rodgers a reusit sa-si depaseasca drama, punindu-si toata energia in centrul care poarta numele navetei, dar si in Fundatia Heart to Heart, care urmareste dezvoltarea credintei in Dumnezeu in mintile fragede ale copiilor. Pentru romanii crescuti in ateism, credinta in Dumnezeu si zborurile spatiale sint notiuni antagonice, pentru astronautii americani insa, cele doua sint ingemanate, dupa cum sustine June, care a venit in Romania ca sa-i invete si pe copiii nostri care e diferenta dintre teoria invatata la scoala si practica dintr-un simulator de zbor in cosmos.
Sint 52 de centre Challenger in SUA, Canada si Marea Britanie, iar June Scobee Rodgers vede inca unul si in Romania. Constructia lui insa sta in puterile noastre, ceea ce face inaugurarea cam utopica, dat fiind ca numai simulatorul de zbor costa un milion de dolari. Intr-un asemenea centru, copiii intre 10 si 14 ani pot aplica practic ceea ce invata la scoala la matematica, fizica, chimie, biologie. Mai exact, dupa un ciclu de 80 de ore de cursuri teoretice, copiii sint bagati in simulator si pusi sa rezolve probleme care pot aparea in realitate in timpul unei misiuni spatiale. "Dupa 15 ani de la inaugurarea primului centru din SUA, generatiile de copii care i-au trecut pragul au devenit ingineri, profesori si vin la rindul lor cu elevii la noi", se mindreste June cu utilitatea centrului.
Un asemenea centru se construieste, de regula, pe linga licee sau universitati si orice elev poate avea acces la el, cu conditia sa vina insotit de profesor. June a venit in Romania invitata de chestorul Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog, si ieri a facut cunostinta si cu primarul Neculai Ontanu, care a introdus-o in proiectele sociale ale sectorului 2. E impresionata de Romania si este, probabil, singura americanca ce spune ca "sunteti cu ani-lumina in fata Italiei, Germaniei, Irlandei, cu care vom purta discutii". In perspectiva de a avea un Centru Challenger, fireste.