Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Daca esti pasionat/a de un anume sport, ar trebui sa investesti intr-un echipament mai bun si de ce nu, sa apelezi la serviciile profesionistilor! Doar asa vei reusi sa atingi nivelul pe care ti-l doresti!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Constantin al XI-lea (Dragases) a fost ultimul imparat al Bizantului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip este lovit de o masina, condusa de o frumoasa doamna. Doamna se duce la el si
ii spune:
- Esti norocos! Ai fost lovit in fata cabinetului unui doctor!
La care tipul:
- Da, daca nu eram eu medicul.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

Comunicat - Muzeul National De Geologie

13 Decembrie 2006
Cea de-a doua editie a Bazarului geologic cu vanzare de minerale, fosile si geme se desfasoara la Muzeul National de Geologie in perioada 15 - 17 decembrie. Bazarul de Craciun imbina expunerea, cu vanzare, de podoabe, minerale, fosile si geme cu ateliere de creatie pentru copii si demonstratii de confectionat podoabe din pietre semipretioase.

Bazar de CraciunAtelierele pentru copii au ca tema tot obiectele de podoaba. Copiii vor afla care este parcursul unui mineral si ce caracteristici trebuie sa aiba acesta pentru a deveni un "giuvaer" si de asemenea, vor afla ca primele obiecte de podoaba folosite inca din preistorie sunt piese paleontologice.

In cadrul bazarului sunt expuse spre vanzare cristale si flori de mina atat din Romania cat si din Brazilia, Turcia si Chile. Florile de mina si gemele reprezinta fara exceptie unicate, ca si operele de arta, care insa nu pot fi contrafacute in nici un fel.

Perfectiunea cristalelor si estetica esantionului, raritatea speciilor minerale, asociatia de minerale, dimensiunea cristalelor, habitusul si forma agregatelor si, in final, culoarea mineralelor reprezinta criterii care pot da o imagine pe cat de frumoasa pe atat de profesionala manifestarii gazduite de Muzeul National de Geologie.

Fosilele expuse in Bazarul geologic sunt atat din Romania dar si din Maroc, Suedia, Australia. Fosilele, marturii unice ale fiintelor care au trait odinioara, sunt si mai interesante daca acestea conserva fidel detalii ale organismelor ce au trait acum 10 sau 400 de milioane de ani sau sunt conservate intr-un mod deosebit. Toate aceste capodopere ale naturii le puteti privi si cumpara, din 15 pana in 17 decembrie, in intervalul orar 10.00 – 18.00.

Pretul unic de acces este de 2,5 RON de persoana.

MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro
Inapoi la lista de stiri