Educatie
Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)
Chiar daca te-ai obisnuit sa faci aceleasi lucruri in ultimul timp, nu se va intampla o tragedie daca de exemplu vei merge pe jos pana la cumparaturi, sau vei petrece cateva ore in parc, in compania unei lecturi placute!
› vrei zodia taCultura generala
Albatrosul urlator zboara in jurul lumii pe langa Oceanul Antarctic.
› vrei mai multBancul zilei
Merge Bula la scoala si pe drum ia o pietricica si o baga in ghiozdan. La scoala invatatoarea in tipm ce preda la tabla Bula arunca cu pietricica.
-Bula, tu ai dat?
-Nu, sa moara mama!
Merge bula acasa si-o gaseste pe mama-sa moarta.
A doua zi se repeta intamplarea cu pietricica aruncata dupa invatatoare.
-Bula, tu ai aruncat cu pietricica?
-Nu, sa moara soru-mea!
Se duce Bula acasa si-si gaseste sora moarta.
A treia zi, aceeasi intamplare
-Bula tu ai aruncat cu pietricica?
-Nu, sa moara tata!
Se duce Bula acasa, tatal sau facea isi bagajele.
-Ce faci tata?
-Plecam naibii de-aici! Alaltaieri a murit mama-ta, ieri soru-ta, azi a murit si vecinul de alaturi!
Shop Clopotel.ro

Carte de Buzunar - Therese Desqueyroux
23 August 2010
Thérèse Desqueyroux se bazeaza pe o stire de ziar despre o tanara frantuzoaica ce a incercat sa-si otraveasca sotul cu tratamentul Fowler – o solutie de arsenic. Pentru a evita scandalul, sotul eroinei o dezvinovateste, la proces, dar apoi, la intoarcerea acasa, o inchide in dormitorul ei, lasand-o sa traiasca doar cu vin si cu tigari. Dupa un timp, o aduce la un dineu, unde silueta ei scheletica ii socheaza pe invitati. Cea mai mare parte a personajelor cartii au ceva neplacut in infatisare, iar defectele fizice reflecta, mereu, infirmitatile morale; barbatii din jurul Thérèsei au „unghii tari si murdare”, „picioare scurte si cracanate”, „umeri cazuti”, „pulpe scurte si groase”... Personajul apare si in alte romane ale lui Mauriac, precum „Sfarsitul noptii” (1935) si in povestirile „Thérèse chez le docteur” (1933) si „Thérèse à l'hôtel” (1933).
|n 1952, FranÇois Mauriac obtinea Premiul Nobel pentru Literatura. Acesta i-a fost acordat „pentru profunda sa intuitie spirituala si pentru intensitatea artistica cu care a dezvaluit in romanele sale drama existentei umane”. Mauriac a mai fost laureat al Marelui Premiu al Romanului acordat de Academia Franceza, in 1925, si a primit titlul de Mare Ofiter al Legiunii de Onoare in 1958.