Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Femela licurici isi foloseste lumina pentru a atrage masculii. Daca este atacata ea poate sa-si stinga lumina imediat.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge lupul prin padure, dupa catva timp il vede veverita si il intreaba.
-Auzi lupule, am auzit ca ai o lista.. asa-i?
-Da, asa-i, am.
-Pai sunt si eu pe acolo?
Se uita lupul, cauta...
-Da, esti si tu aici, la nr 15, du-te, pupa-ti copii si vin-o aici.
Se duce veverita, isi ia ramas bun de la toti si se duce sa o manance lupul.
Mai merge lupul putin, il vede vulpea. Tot asa il intreaba daca e pe lista si zice ca e la nr 25. La fel, se duce, isi ia ramas bun si o mananca lupu.
Mai merge lupul si vede iepurasul, iepurasul nu avea nicio treaba, vede lupul ca nu il intreaba nimic de lista si ii zice...
- bai iepurasule tu nu ai auzit nimic?
-Ba da, am auzit ca ai o lista... is si eu pe aici?
-Aha... tu esti primul.
-Si... nu poti sa ma stergi?
-Ba da, desigur!

› vrei mai mult

Calota glaciara dispare in 2060?

30 Septembrie 2005
Pentru al patrulea an consecutiv, suprafata gheturilor arctice se tot reduce. Potrivit datelor cercetatorilor americani, acest indicator a atins cel mai scazut nivel din ultimii 100 de ani, ritmul de topire urmand sa prinda viteza in urmatorii ani. "Luna aceasta a fost fixat un nou record minim al suprafetei calotei glaciare", citau agentiile internationale de presa cuvintele omului de stiinta Marc Serreze, de la Centrul national pentru studierea fenomenului glaciar (NSIDC). "Este cea mai mica suprafata inregistrata din istoria existentei satelitilor, iar tendinta continua", a spus el. Ultimele date confirma aceasta concluzie deloc imbucuratoare: la 19 septembrie, "caciula de gheata" a Terrei avea o intindere de 5,35 milioane kilometri patrati, cea mai scazuta cifra incepand din 1978, cand oamenii de stiinta au putut folosi pentru prima data avantajele satelitilor artificiali ai Pamantului. Este mai putin cu 20 de procente decat nivelul anilor 1978-2000. Ritmul actual de topire inseamna 8% in 10 ani. Daca lucrurile nu se calmeaza, in vara lui 2060 este posibil ca in Arctica sa nu mai ramana gheata deloc. Serrese este convins, de altfel, ca fenomenul este dovada, dar si consecinta schimbarilor climatice legate de activitatea omului.

Sursa: Curentul
Inapoi la lista de stiri