Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Cel mai bun prieten/a nu trece prin clipe fericite in aceaasta perioada. Isi doreste sa aiba din partea ta mai multa sustinere si respect.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Biblia are 66 de Carti, 1.189 de capitole si 31,173 de versete.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce e un punct galben si cu 2 linii negre?
O lamaie cu bretele

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

COMUNICAT - Modelarea fetei Pamantului

17 Ianuarie 2007
Sambata, 20 ianuarie, orele 12.00, la Muzeul National de Geologie se desfasoara cea de-a patra tema "Modelarea fetei Pamantului" din cadrul proiectului scolar "Pamantul pe intelesul celor mici".

Lectia va fi sustinuta pe baza unei proiectii de imagini care sa ilustreze multitudinea formelor de relief de pe planeta noastra. Pe parcursul prezentarii se vor purta discutii referitoare la modul de formare, factorii care au contribuit la modelarea diverselor morfologii si va fi evidentiat rolul avut de "materialul" modelat: rocile. Modalitatea interactiva de desfasurare a lectiei urmareste explicarea diverselor notiuni, bazandu-se pe lucruri cunoscute de copii sau prin compararea acestora.

Intalnirea din aceasta luna este structurata in doua etape. In prima parte, copiii vor participa la o proiectie de imagini care ilustreaza atat factorii cat si rezultatele acestor efecte asupra formei suprafetei scoartei terestre. Structura prezentarii pleaca de la factorii responsabili, generatori ai formelor majore – rifturi, zone de subductie, munti, vulcani, - tectonica globala, si ajunge la modelarea detaliilor de relief, precum a celor speciale si rar intalnite (babe, sfinxul, piramide coafate etc).

In partea a doua sunt evidentiate unele aspecte discutate in cadrul proiectiei pe baza vizionarii exponatelor din sectiile de dinamica externa si tectonica globala.

Proiectul Pamantul pe intelesul celor mici se desfasoara lunar si se adreseaza claselor din ciclul primar care au în programa lectii de stiinte ale naturii si stiinte ale pamantului. Participarea claselor la lectiile lunare se face prin inscriere prealabila.
Pentru solicitarile individuale atelierul se desfasoara in cea de-a treia sambata din fiecare luna, de la orele 12.00.

Taxa de participare este de 2,5 RON/persoana.
Inscrierile se fac la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro

Parteneri media: Compact, Sapte Seri, Comunicatedepresa.ro, Apropo.ro, Clopotel.ro, Lumea Copiilor, Orar, Citybaby.ro, Onlinegallery.ro, Lilliput
Parteneri promovare: RATB

MUZEUL NATIONAL DE GEOLOGIE
Soseaua Kiseleff, nr. 2, Tel: 212.89.52, www.geology.ro
Inapoi la lista de stiri