Educatie
Horoscopul zilei
Cultura generala
In prezent sunt cunoscute peste 6000 de specii de reptile si 73.000 specii de paienjeni.
› vrei mai multBancul zilei
Un hot este prins de un gardian in livada cu mere:
- Ce faci acolo, nene?
- Erau cazute niste mere pe jos si le puneam inapoi!
Shop Clopotel.ro
Au inceput inscrierile pentru Conferinta de Educatie Timpurie, editia a 9-a
04 Octombrie 2023
Experti internationali in educatie prescolara vor fi prezenti la Bucuresti, Timisoara, Craiova, Suceava, Brasov si Chisinau, in perioada 21 octombrie – 5 noiembrie
• Conferinta de Educatie Timpurie va avea loc in perioada 21 octombrie - 5 noiembrie si va fi organizata in premiera in 6 orase: Bucuresti, Timisoara, Craiova, Suceava, Brasov si Chisinau
• Tema editiei este “Comunicare, limbaj si scriere”, o tema esentiala mai ales in conditiile in care, conform datelor, 42% dintre elevii romani sunt analfabeti functional
• Introduse inca din primii ani de viata, prin metode moderne, adaptate varstei, lectura si scrisul ajuta la dezvoltarea limbajului, la rezultate in anii de scoala, la imbunatatirea abilitatilor socio-emotionale, cu impact real in viitorul copilului
• 7 experti internationali din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii vor sustine sesiuni de training, vor aborda concepte inovatoare si subiecte esentiale in jurul tematicii
Au inceput inscrierile pentru Conferinta de Educatie Timpurie, singurul eveniment dedicat educatiei timpurii cu acces GRATUIT pentru cadrele didactice din invatamantul prescolar si primar ce activeaza in sistemul public. Cea de-a 9-a editie se desfasoara in perioada 21 octombrie- 5 noiembrie, conferinta fiind extinsa, in premiera, in 6 orase din tara si Republica Moldova.
Sesiunile de training pentru cadrele didactice vor avea loc la Craiova (21 octombrie), Brasov (28 octombrie), Timisoara (30 octombrie), Bucuresti (1-3 noiembrie), Suceava(4 noiembrie) si Chisinau (5 noiembrie).
Editia va aborda ''Dezvoltarea comunicarii, limbajului si scrierii in educatia timpurie'', o tema esentiala pentru dezvoltarea cognitiva, emotionala si sociala in primii ani de viata.
Cel mai recent studiu national arata ca 42% dintre elevii romani sufera de analfabetism functional. Putem schimba aceste cifre alarmante daca intelegem ca este nevoie de dezvoltarea unor abilitati inca din primii ani de viata.
Lectura si scrisul, introduse prin metode adaptate varstei, sustin curiozitatea si pasiunea de a invata in anii de scoala si ulterior acestora. Un pas important pentru prevenirea analfabetismul functional poate fi introducerea lecturii si a scrisului, prin metode optime, inca din primii ani de viata. Copilul este astfel sprijinit si dobandeste abilitati pentru a-si sustine pasiunea de a descoperi si curiozitatea pe termen lung, cu impact real in viitorul sau.
7 experti internationali in educatie prescolara, din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, vor sustine workshop-uri complexe pentru personalul didactic prezent. Sunt formatori recunoscuti la nivel mondial care vor aborda concepte inovatoare, atat de necesare pentru alinierea sistemului de invatamant prescolar din Romania la cele mai performante modele internationale.
„ Exista numeroase cercetari care demonstreaza influenta experientelor timpurii de scriere si lectura asupra dezvoltarii copilului. Asa numitele Early literacy activities au un impact real asupra dezvoltarii cognitive, emotionale si sociale. Introduse inca din primii ani de viata, prin metode moderne, adaptate varstei, lectura si scrisul ajuta la dezvoltarea limbajului, la rezultate in anii de scoala, la imbunatatirea abilitatilor socio-emotionale.
Lectura, povestitul sau interpretarea unui rol din povestire in fata copilului ii sporesc acestuia, in timp, intelegerea auditiva, vocabularul si constientizarea fonologica. Il ajuta sa isi cultive gandirea critica, abilitatile analitice. Expunerea la lectura inca din primii ani le permite copiilor sa inteleaga diverse perspective si sa dezvolte empatie, auto-reglare emotionala si rabdare. Iar cum fiecare copil are ritmul rau, este necesara o abordare holistica aici, prin care sa fie respectate diferentele individuale, cu focus pe implicarea activa a celui mic.
Educatorii prezenti la aceasta editie vor avea ocazia sa isi insuseasca competente si tehnici moderne in aceasta directie, prin care sa ii sustina apoi pe copii, pentru ca ei sa deschida usi catre o lume plina de cunoastere si intelegere”. a spus Valentina Secara, fondatoarea Conferintei de Educatie Timpurie.
Printre speakerii acestei editii a Conferintei de Educatie Timpurie se numara:
• Alice Sharp - specialist britanic in educatie timpurie, desemnata lectorul anului si castigatoarea premiul pentru cea mai inspiratoare personalitate din domeniul educatiei timpurii. De 18 ani conduce Scottish Independent Nursery Association (SINA).
• Pete Moorhouse - este consultant in teme de educatie timpurie, cercetator si autor de renume din Marea Britanie. Este considerat o autoritate in domeniul lucrului cu lemnul in educatia timpurie. Pentru contributia sa semnificativa in promovarea creativitatii in educatie, in 2019, a castigat premiul national oferit de Creative Learning Guild si este, de asemenea, Fellow al Royal Society of Arts.
• Will Hussey - autor de top, distins cu numeroase premii, si un speaker remarcabil. Concepe invatamantul ca pe o aventura, asa cum il recomanda si diploma sa in Educatie Fizica si Educatie prin Aventura. Will se specializeaza in gandire transformativa pentru varste cuprinse intre 5 si 105 ani, initiind adesea schimbari mici care au un impact major.
• Alexandra Chiorando - cu peste 20 de ani de experienta in predarea si conducerea de scoli si crese private din Marea Britanie. Este ghidata in profesia sa de principiul conform caruia copiii vor prospera atunci cand se simt ascultati si respectati. Abordarea sa asupra actului educational este distractiva, practica si personalizata.
Detalii si inscrieri, pe site-ul FIRST7: https://first7.ro/conferinte/conferinta-educatie-timpurie/editia2023/