Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Activitatea sportiva duce la o oxigenare mai buna a organismului si implicit permite o mai buna memorare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o benzinarie, Bula il vede pe Trula, care se plimba agitat.
- Ce-ai patit? intreaba Bula. De ce te plimbi prin benzinarie?
- Vreau sa ma las de fumat.

› vrei mai mult

Atelierele desfasurate de ASAP Romania: Ingeram anual plastic de dimensiunile unui card!

25 Octombrie 2023

Adevar sau Reciclare

”Trei sferturi din deseurile de pe plaja sunt plastic”, ”Ingeram anual o cantitate de plastic de dimensiunile unui card”, ”Nu toate materialele se pot recicla”, ”Fiecare locuitor arunca anual aproximativ o tona de deseuri”, ”Daca topim metalul si sticla putem sa le reciclam la nesfarsit” sunt doar cateva dintre cele mai captivante informatii pe care 200 de liceeni de clasele a IX-a si a X-a din capitala le-au aflat participand la atelierele de educatie prin joc organizare de Armata Selectarii Atente a Plasticului.


Adevar sau Reciclare a fost modalitatea de a le starni curiozitatea adolescentilor, un joc bazat pe intrebari si provocari despre colectare separata.

Incepand cu finalul lunii octombrie, 100 de colegii si licee din Bucuresti vor beneficia de acest joc ca instrument de invatare, parte dintr-un kit educational pentru cadrele didactice.


”Am putut sa ne exprimam liber opiniile. Acest atelier educativ e un model pentru altele”


6 ateliere moderate de Alex Zamfir, cunoscut in mediul online ca Cel Mai Bun Tata, au fost desfasurate la Liceul Teoretic „Jean Monnet”, la Colegiul National „Iulia Hasdeu” si la Colegiul National „Grigore Moisil”, cu scopul de a-i face pe tineri mai constienti de problema colectarii separate si de a-i incuraja sa adopte un comportament sustenabil.

Activitatile s-au desfasurat intr-o atmosfera relaxata, componenta distractiva fiind esentiala, ASAP si Alex Zamfir incurajand aceasta forma activa si libera de invatare. Elevii s-au dovedit a fi extrem de implicati in activitati, dornici de a cunoaste cat mai multe pe tema data: ”Am fost implicati activ in acest atelier, am putut sa ne exprimam liber opiniile. Acest gen de activitate e un model pentru altele” - elev Colegiul National Iulia Hasdeu.


”Atelierul a fost foarte interesant, am combinat informatiile si statisticile despre plastic si reciclare cu teme care sunt de interes pentru noi, liceenii, cum ar fi cunoasterea colegilor de clasa, prietenia. Tot ce am discutat mi-a captat atentia - de la cate pungi de plastic se folosesc in fiecare zi, pana la faptul ca exista o insula de plastic in Oceanul Pacific” - elev Colegiul National Grigore Moisil.


”Romania e pe ultimul loc la capitolul reciclare”


”O informatie interesanta aflata, dar ingrijoratoare, e ca tara noastra e pe ultimul loc din Europa la capitolul reciclare - e o problema majora care ar trebui luata in considerare de autoritati, dar si de noi toti, cetatenii” - elev Liceul Teoretic Jean Monnet.


”Mult dinamism astazi! M-am bucurat sa vad ca elevii nostri au fost foarte activi, s-au distrat si asta, pana la urma, e cel mai important. Imi doresc foarte tare ca ei sa aiba o constiinta mai ascutita asupra a ceea ce inseamna reciclarea si regulile de colectare separata” - a mentionat prof. Georgiana Ungureanu, Colegiul National Iulia Hasdeu.


”Cred ca e important sa-i ascultam pe adolescenti, sa fim mai atenti la ceea ce au de spus”


”Mi se pare extraordinar ca exista astfel de initiative ale Primariei Municipiului Bucuresti care ne permit noua, echipei ASAP si mie, sa venim in liceele bucurestene si sa povestim cu adolescentii despre importanta reciclarii plasticului. In cadrul atelierelor am descoperit cat de multe lucruri stiu si cat de interesati sunt de informatii la care nu au acces atat de usor. Jocul Adevar sau Reciclare ne permite sa povestim cu ei pe tema reciclarii, despre ce putem face mai bine si cred ca e important sa-i ascultam pe cei din generatia lor, sa fim mai atenti la ceea ce au de spus” - a mentionat Alex Zamfir.


”Feedback-ul liceenilor si al profesorilor implicati e peste asteptarile noastre - am vazut entuziasm, curiozitate, implicare! E un sentiment de bucurie ca am creat un joc care e pe placul adolescentilor si ca reusim prin el sa contribuim in adoptarea unui nou comportament al acestei generatii cu privire la plastic, reciclare, colectare separata” - Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP.


Toate informatiile despre campania desfasurata in liceele din Bucuresti se regasesc pe site-ul oficial al programului, in pagina dedicata. 


*Proiect realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului Bucuresti. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Primariei Municipiului Bucuresti / Consiliului General al Municipiului Bucuresti si nu implica nicio responsabilitate din partea Autoritatii Finantatoare.

Inapoi la lista de stiri