Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Foca la maturitate are 3,6 m lungime si cantareste 1600 kg.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Alina merge cu bunica ei pe strada
Alina gaseste pe joc 50 de lei
Bunica ii zice ca nu e frumos sa adune dupa joss
Mai merge si Alina gaseste un telefon
Bunicasa ii zice ca nu e frumos sa adune dupa jos...
merg ele ce merg si se impiedica Bunica
Ea ii cere ajutorul Alinei sa se ridice
Dar Alina ii zice ca nu e frumos sa adune dupa jos:D
:D =))))))

› vrei mai mult

AUR SI ARGINT PENTRU LICEUL INTERNATIONAL DE INFORMATICA BUCURESTI

18 Iulie 2005
Reputatia de īnvingatori a olimpicilor Liceul International de Informatica Bucuresti (ICHB) s-a confirmat īnca o data. Doua dintre cele mai pretioase medalii - aur si argint - din cele unsprezece obtinute de elevii romāni participanti la editia din acest an a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare TUYMAADA - 2005, desfasurata īn orasul Yakutia, din Rusia, au fost cāstigate de elevii Liceului International de Informatica Bucuresti.

Deneanu Dragos, elev īn clasa a XI-a, a fost medaliat cu aur la proba de chimie, iar Stanciu Valentin, elev al aceluiasi liceu, īn clasa a X-a, este cāstigatorul medaliei de argint la informatica.
La īntoarcerea īn tara pe aeroportul Bucuresti-Otopeni, elevii au fost asteptati cu deosebita emotie de conducerea Liceului International de Informatica Bucuresti, de reprezentanti ai Institutiilor de Īnvatamānt Lumina, de profesori si, nu īn ultimul rīnd, de parinti.
Bucuria a fost mare si recunostinta pe masura. “Vreau sa multumesc īn primul rānd lui Dumnezeu pentru medalia mea, dar si liceului, familiei si profesorilor de chimie. Fara buna pregatire de care am beneficiat īn cadrul Liceului International de Informatica nu as fi reusit o asemenea performanta”, declara Dragos Deneanu la conferinta de presa organizata cu acest prilej de Lumina Institutii de Īnvatamānt. Bucuria a fost cu atāt mai mare, cu cāt reusita internationala a medaliatului cu aur a depasit-o pe cea de la olimpiada nationala de anul acesta, unde cāstigase medalia de argint. Ca o īncununare de experienta, deoarece Dragos este, de mai muti ani, un obisnuit al olimpiadelor scolare.
Dincolo de distinctii, sta īnsa o pasiune imensa pentru chimie si pentru toate stiintele exacte. “Nesatul de chimie”, asa cum se vorbeste īn genere despre īmpatimiti īn ale vreunei discipline, astfel īl caracterizeaza pe tānarul chimist doamna Paraschiva Arsene, profesoara care i-a stat alaturi, scotānd la lumina talentul deosebit al acestuia. “Chimia īnseamna mult mai mult, ca sa o poti īntelege si iubi trebuie sa stii si matematica , si fizica, iar Dragos le stapāneste pe toate foarte bine. Participarea la o olimpiada internationala īnseamna foarte multa munca. De aceea sunt extrem de bucuroasa pentru el ca si pentru celalalt medaliat “, a marturisit domina sa. Doamna Arsene a insistat, de asemenea, asupra faptului ca performantele internationale din fiecare an ale elevilor Liceului International de Informatica Bucuresti se datoreaza selectiei eficiente de la examenul de admitere, precum si unor conditii didactice de īnalt nivel pe parcursul celor patru ani de studiu. “Liceul are rezultate deosebite si va avea īn continuare pentru ca stie sa selecteze copii modesti si destepti, capabili sa-si valorifice capacitatile”, a mai spus domina sa.
Cinci premii īntāi si o mentiune la concursurile si olimpiadele scolare din Romānia, nenumarate participari la concursuri de mai mica anvergura la care a fost fara exceptie premiant si o medalie de argint la Olimpiada Internationala din Yakutia, asa arata acum palmaresul lui Valentin Stanciu. Participarea la proba de informatica a olimpiadei internationale si premiul din acest an sunt pentru el o premiera. Nu a mai cāstigat o medalie internationala īnainte. Nu a ratat īnsa niciuna din cele pentru care se īntrec micii informaticieni din Romānia. Primal sau premiu de informatica l-a cāstigat la numai 9 ani, iar din anul 2001 si-a adjudecat toate premiile I la concursurile la care a participat.
Valentin este constient de talentul sau, dar si de faptul ca a avut īndrumatori de elita. “Fara ajutorul liceului un as fi ajuns aici. Avantajul de a fi la un liceu particular este ca te poti concentra pe un anumit domeniu. Īn plus, pentru ca sunt cel mult 18 copii īntr-o clasa, profesorii pot sa aiba o comunicare mai buna cu fiecare copil īn parte, sa īi cunoasca fiecaruia plusurile si minusurile si sa īl īndrume mai bine”, declara medaliatul cu argint īn cadrul conferintei de presa. Valentin Stanciu spune ca pentru el cheia succesului este studiul intens. La Liceul International de Informatica Bucuresti se pregateste īn plus 6-8 ore pe saptamāna, cu reputatul profesor Andrei Atanasiu si cu Silviu Ganceanu, si el fost olimpic international al aceluiasi liceu. Amāndoi īi ofera, asa cum spune chiar mama informaticianului, “o pregatire bine directionata”. “Altfel s-ar fi pregatit haotic. A fost un copil hotarāt. Īn clasa a VIII-a stia exact ce vrea. Stia ca vrea sa vina la acest liceu daca vrea sa treaca īntr-o etapa superioara. Si-a cāstigat locul la Liceul International de Informatica. Pentru rezultatele bune obtinute la olimpiada īn gimnaziu o obtinut bursa si posibilitatea de a studia aici”, spune doamna Melania Stanciu.
Meritele Liceului International de Informatica Bucuresti īn pregatirea acestor copii par sa se fi grefat pe un fond dintre cele mai prielnice. Īn cazul ambilor medaliati, spiritul de competitie are “surse genetice”. Andrei Deneanu, fratele mai mic al lui Dragos, este si el medaliatul cu aur al Olimpiadei Nationale de Chimie din acest an. Cāt despre Valentin Stanciu, pasiunea pentru computer i-a fost insuflata de fratele sau mai mare, olimpic international cu cātiva ani īn urma.
Inapoi la lista de stiri