Cupluri celebre din filme si curiozitati interesante
Filmele ne ofera povesti de dragoste pe care le admiram, le invidiem sau pur si simplu le urmarim cu sufletul la gura.
Tot ce trebuie sa stii despre Holocaust: Evenimente, cauze si lectii istorice
Holocaustul reprezinta una dintre cele mai intunecate perioade ale istoriei omenirii, un genocid sistematic desfasurat de regimul nazist al Germaniei intre anii 1933 si 1945, care a dus la exterminarea a aproximativ sase...
Ce este Legea Martiala? Istorie, caracteristici si curiozitati interesante
Legea martiala reprezinta un regim juridic special impus de autoritatile statului, in care puterea civila este inlocuita temporar sau este complet subordonata autoritatii militare. Este o masura extrema, aplicata in momente de...
Farm Match Seasons 2
Sezonul doi al jocului vine cu o actualizare care cuprinde noi provocari de parcurs.
Om Nom Bubbles
Pregateste-te pentru noua aventura a lui Om Nom Om si ajuta-l sa traga toate acele bomboane colorate. Ai grija la timp!
Alien Invaders
Este jocul clasic de actiune cu nave spatiale. Elimina farfuriile zburatoare!
Care este numele tau biblic?
Daca ai fi trait acum mii de ani care crezi ca ar fi fost numele cu care ai fi aparut in Biblie? Incearca testul nostru haios!
Caciula lui Mos Craciun
Care crezi ca este caciula lui Mos Craciun? In functie de caciula aleasa, acest test haios iti va arata cum te vei comporta de Craciun
Ce spune despre tine pizza preferata
Alege pizza preferata si afla ce spune asta despre tine. Sau descopera care este istoria pizzei parcurgand testul Ce stii despre pizza?
Mamaliga, paine sau lipie?
Alege una din mancarurile de mai jos si vezi ce spune asta despre tine. Mamaliga, paine, lipie?
Literatura romana: Poezii de la Bacalaureat
In acest test la literatura romana trebuie sa aflam cine sunt autorii poeziilor studiate pentru examenul de Bacalaureat.
Esti de incredere?
Increderea este un lucru foarte important in relatia cu oamenii. In functie de deciziile pe care le iei poti fi etichetat ca fiind de incredere sau nu. Raspunde cu sinceritate la intrebarile testului pentru a obtine o evaluare cat mai apropiata de realitate.
Cine a scris cartea... ?
Sa vedem cat esti de citit/a...
Testul globului
Alege unul din globuri si afla cate ceva despre felul tau de a fi si de a privi Sarbatorile de iarna.
Iubire pierduta...
Cum reactionezi in cazul unei despartiri? Te retragi in lumea ta sau reusesti sa investesti afectiune intr-o noua relatie?
Test de cultura generala: Pietrele pretioase
Stii care sunt pietrele pretioase si cum arata ele? Verifica-ti cunostintele in acest test cu nestemate. Afla mai multe despre pietrele pretioase si semipretioase AICI.
Spune-mi ce super erou vrei sa fii si-ti spun ce job vei avea
Super eroii preferati iti pot dezvalui care este meseria potrivita pentru tine. Fa acest test si vei afla!
Care este culoarea ta?
Psihologii sunt de acord ca fiecare persoana are culoarea ei distinctiva. Albastrul inseamna calm, rosul este pasional si asa mai departe. Care este culoarea ta? Afla din testul nostru!
Stiati ca ...
Daca o statuie a unui om calare are ambele picioare din fata ridicate, persoana a murit in lupta. Cand calul are un singur picior ridicat inseamna ca persoana a murit ca urmare a ranilor suferite in lupta. Daca toate cele patru picioare sunt pe pamant, a murit de cauze naturale.
› vrei mai multBancul zilei
Stii care este cel mai vechi stat din lume?
Statul in fund!
Horoscopul zilei
Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)
Azi ti-ai dori sa faci primul pas intr-o relatie de prietenie. Iti doresti mai mult, dar inca nu esti sigur/a pe tine.
› vrei zodia taEvenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.