Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Dimineata va incepe excelent pentru tine si vei simti ca poti face fata oricarei provocari. Cu toate acestea, nu te grabi sa intervii in anumite activitati care nu te privesc in mod direct, pentru ca poti avea de suferit!

› vrei zodia ta

Cultura generala

S-a crezut mult timp ca girafele nu au corzi vocale. Girafele emit sunete, dar acestea vibreaza la frecvente foarte scazute. Ca urmare, girafele comunica foarte bine intre ele prin infrasunete, fara sa fie auzite de alte vietuitoare, ceea ce constituie un original mijloc de aparare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un sergent sta sub un copac unde s-au ascuns niste soldati.
-Citi sinteti acolo sus? intreba el.
-Trei, domnule sergent.
-Bine, sa coboare jumatate din voi!

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

- De mergeti acolo aveti grija sa nu nimeriti din greseala la Barlogul Ursilor, sa ocoliti Valea Lupilor si Poiana ielelor. Coborati pe Valea Cerbilor si apucati poteca din stanga de la bradul singuratic ce se gaseste la capatul vaii si tineti mereu catre soare apune avand soarele in spate. Pornira in trap marunt, coborara in Valea Cerbilor si apucara pe poteca de care le spusese batranul mocan. Ea ii purta intr-o padure de fag apoi pe sub poala unei paduri de stejar si ii scoase catre seara la poiana mare, unde la marginea padurii se afla coliba batranei pe care Codrut o ajutase. De cum sosira, batrana se ivi in prag si cum a dadu cu ochii de fata se arunca la gatul ei si incepu sa planga.
- N-am crezut ca am sa te mai vad vreodata, Miorita mea, spuse printre lacrimi batrana.
- Mama, mama scumpa mea mama, zise la randul ei Mioara, unde-i tatuca? Atunci batrana le povesti cum dupa ce a disparut Mioara, auzind de la batrani ca probabil a fost furata de ielele padurii nadajduind ca intr-o zi o minune le va da fiica inapoi.
- Tatal tau, zise ea Mioarei nu a mai putut rezista. L-a mistuit dorul si s-a prapadit odata cu frigul ce s-a abatut asupra imparatiei.
L-am ingropat pe dambul acela de la poalele padurii. Apoi Mioara povesti mamei sale cum a fost furata de iele, adusa la muma padurii si cum aceasta a transformat-o in cerbul fermecat. Farmecele mumei padurii i-au schimbat infatisarea dar nu si caldura sufletului ei cu a carei rasuflare l-a aparat pe Codrut de suflarea rece a fiarei. Codrut luandu-i mainile si sarutandu-i dreapta spuse:
- Da-mi, voie sa cer mana fiicei tale si sa-ti spun si eu mama.
- Cu draga inima, caci tu ai salvat-o si ai desfacut vraja. Se adapostira peste noapte in coliba de sub poala padurii si a doua zi Mioara si Codrut spusera batranei:
- Mama, aici nu mai are rost sa stai, te luam cu noi la palat. Si astfel pornita toti trei la drum. Dupa ce iesira din tinutul padurenilor, intalnira plugarii pe camp, care ii salutara cu bucurie. Sosind la palat dupa o entuziasta primire au si hotarat data nuntii.

Imparatul Barba Albastra si Imparateasa Mar Copt au trimis olacari in tinutul plugarilor, al padurenilor si al mocanilor invitandu-i la nunta. Si s-a pornit nunta mare, Codrut suna din clopotelul de aur si piticii verzi se si infiintara alergatori la mesele intinse si pline de bucate. Plugarii au adus paine, zarzavaturi si carne de vitel, padurenii carne de urs, caprioara, fazan si porc mistret, mocanii branza, urda, cas, unt, purcei de lapte. carnati de capra si carne de oaie. Piticii verzi adusera vinul vechi si bun, pe care acum il serveau fa mese. Codrut fluturand pana, invita sa le cante la nunta pasarile padurii. S-a incins o nunta mare ca-n povesti, ce a durat o saptamana. Imparatul Barba Albastra le dadu ca dar de nunta tinuturile padurenilor, al mocanilor si piticilor verzi. Padurenii le facura in dar o casa trainica si calduroasa din lemn de stejar mesterita de ei, cu camere spatioase si cerdac. Probabil si acuma traiesc acolo in tinutul padurenilor.