Incet-incet, Ghita a inceput sa devina tot mai lacom si suspicios, dorind sa puna mana pe averea pe care Lica parea ca o detine si sa-i castige respectul. Insa, pe masura ce se adancea in afacerile murdare, Ghita a inceput sa se schimbe. Nu mai era omul bland si harnic de altadata, ci unul nelinistit si nervos, macinat de ganduri negre si banuieli. Ii era tot mai frica de Lica, dar in acelasi timp il si admira, ceea ce l-a facut sa-si piarda echilibrul sufletesc.
Ana, vazandu-si barbatul transformat, a incercat sa-l convinga sa lase afacerile periculoase si sa traiasca o viata simpla si cinstita. Dar Ghita nu a ascultat-o. Din dorinta de a-l prinde pe Lica si de a deveni la fel de puternic ca el, Ghita si-a pus in pericol familia si linistea lor. In scurt timp, lacomia si suspiciunile au adus necazuri. Conflictele s-au agravat, iar Ghita, prins intr-o capcana de intriga si tradare, a pierdut totul.
Tragedia a lovit inevitabil. Ghita a fost ucis, iar Ana, coplesita de suferinta si de povara pierderilor, a ajuns sa moara alaturi de Lica, intr-o clipa care a pecetluit soarta lor tragica. Moara cu noroc, odata un loc al sperantei, a devenit astfel simbolul caderii lor morale si al distrugerii unei familii care a ignorat valorile si ordinea sufleteasca pentru iluzia bogatiei si a puterii.
Si astfel, povestea lui Ghita si a familiei sale ne invata ca fericirea adevarata nu poate fi cumparata cu bani si ca, in lupta cu ispita si lacomia, sufletul este cel care plateste cel mai mare pret.
SFARSIT.
|