Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Spre deosebire de zilele trecute, acum chiar poti spune ca totul este in regula. Indiferent ca e vorba de rude, prieteni sau colegii de scoala, te vei simti cu adevarat respectat/a si de aceea, trebuie sa continui sa adopti aceeasi atitudine!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Liliacul este benefic plantelor deoarece le scapa de insectele daunatoare, el joaca un rol ecologic extrem de important in polenizarea unor flori, deoarece transporta seminte. Cu toate acestea, liliecii sunt rezervoare naturale pentru multi agenti patogeni, cum ar fi rabia si, deoarece sunt extrem de mobili, sociali, si cu viata lunga (20-40 de ani), pot usor raspandi boli contagioase. Ei par a fi foarte rezistenti la multe boli pe care le transporta, ceea ce sugereaza un grad de adaptare a sistemelor lor imunitare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La scoala, invatatoarea il intreaba pe Bulisor:
- Tu pe cine iubesti mai mult, mai Bulisor?... Pe tata?
- Nu, doamna invatatoare, ca ma bate!...
- Atunci, pe mama?...
- Nu, doamna invatatoare, ca ma bate!...
- Dar pe cine iubesti tu, atunci, mai Bulisor?!?...
- Pai, eu iubesc Steaua!... Ca ea nu bate pe nimeni!...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ EP_ EZENTAT_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 august 1227
Se stinge din viata Ginghis Han

La 18 august 1227 trece in nefiinta Ginghis Han, unul dintre cei mai mari cuceritori din toate timpurile. Ginghis Han („Intemeietorul“) a cucerit o mare parte din Asia si Europa, punand temeliile Imperiului Mongol si facand astfel unul dintre cele mai mari imperii pe care le-a cunoscut istoria omenirii. In anul 1206, la 42 ani si dupa o campanie militara impotriva unor triburi din estul Mongoliei, devine „mare conducator” (1206-1227) (hagan, „hanul hanilor”), sub numele de Ginghis, al unei populatii vorbitoare de dialecte mongole si turcesti. Ginghis a unit triburile mongole si a reusit sa ocupe cu ostile sale teritorii vaste, spre est, pana la Marea Chinei si spre vest pana la Marea Caspica, cuprinzand de doua ori dimensiunea Imperiului Roman si de patru ori Imperiul lui Alexandru cel Mare. 

› vrei mai mult