Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
In anul 1912 se scufunda Titanicul, cea mai mare nava maritima de pasageri la acea vreme. Un numar mare de barbati au murit din cauza protocolului "femeile si copiii intai". Cele mai multe dintre barcile de salvare nu au fost ocupate la capacitatea lor maxima, acestea ramanand mai mult goale. Prima barca a fost lansata cu numai 12 pasageri, desi barcile fusesera testate pentru greutatea a 70 de barbati. In urma naufragiului si-au pierdut viata 1514 persoane din 2228 in unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.
› vrei mai multBancul zilei
O blonda isi conducea masina pe un drum de tara, cu radioul dat la maxim. La un moment dat, DJ-ul incepe sa zica bancuri cu blonde. Blonda noastra se enerveaza si inchide radioul. Dupa 1 minut, vede pe pajistea din dreapta o alta blonda intr-o barca, care se chinuia sa o puna in miscare vaslind. Blonda noastra opreste, se da jos din masina si ii striga celeilalte:
\"Dinn cauza ta tot fac astia bancuri cu blonde, nesabuito! Ai noroc ca nu stiu sa inot, ca altfel si veneam sa-ti trag vreo doua!!!\
Shop Clopotel.ro
![Bibi joaca tare - Bianca Andreescu, Mary Beth Leatherdale](https://www.libris.ro/img/pozeprod/29034/29033900-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
R_ _ H_ Z_ _ _ R_ _
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Bibi joaca tare - Bianca Andreescu, Mary Beth Leatherdale](https://www.libris.ro/img/pozeprod/29034/29033900-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".