Distractie
Horoscopul zilei
Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)
In aceasta zi vei afla ca cineva a gresit fata de tine. Nu trebuie sa te superi, incearca sa vorbesti cu persoana in cauza sa afli cum s-a intamplat. Poate nu a facut-o cu rea intentie.
› vrei zodia taCultura generala
Zgomotul caracteristic al viezurului melivor este un strigat (zbierat) gros. Alte vocalizari sunt un sunet discordant in timp ce cauta hrana si un "latrat" aspru cand este suparat. S-a inregistrat un caz in care un viezure melivor a ucis un piton lung de 3 metri in Parcul National Kruger. El era vestit si pentru uciderea bivolilor prin muscarea testiculelor lor, pentru a sangera pana la moarte.
› vrei mai multBancul zilei
Un evreu tinar, de 20 de ani, se duce sa se roage la Zidul Plingerii:
- Da Doamne sa cistig la Loz in Plic!
Mai inainteaza evreul nostru in virsta, isi face familie, copii, timp in care se tot ruga:
- Da Doamne sa cistig la Loz in Plic!
Imbatrineste evreul, i se albesc sprincenele, parul, ii tremura genunchii. El mergea in fiecare zi la Zidul Plingerii si se ruga:
- Da Doamne sa cistig la Loz in Plic!
In acest moment cerul se intuneca, apar fulgere pe cer, nori grosi si o voce tunatoare ii spune:
- Itic, da-mi o sansa: JOACA!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAGHIARIZARE
Felicitari!!! Ai castigat!!!
Joaca din nou
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.