Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Denumirea monedei romanesti LEU vine de la taleri-leu olandezi care aveau gravat pe revers un leu rampant. In secolul al XVII-lea in statele romanesti circulau printre alte monede, taleri-leu olandezi. Chiar si dupa iesirea din uz a talerilor, numele de LEU a fost pastrat ca termen generic pentru monede.
› vrei mai multBancul zilei
Un baiat se joaca cu apa, balega si nisip. Trecand pe acolo un pilitist, il intreaba:
- Ce faci aici?
- Fac un pilitist.
- Din ce?
- Apa, nisip si balega.
Auzind, politistul il ia la bataie. Asa si a doua si, si a treia. In a patra zi baiatul de juca cu nisip si apa. Politistul care tocmai trecea pe acolo il intreaba si azi:
- Ce faci aici?
- Un pompier.
- Si ce folosesti?
- Apa si nisip.
- Pai si balega?
- Daca pun balega iese politist.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ OM_ N_ T_ UNE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DOMINATIUNE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National
Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.