Distractie
Horoscopul zilei
Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)
Daca timpul este frumos, vrei sa profiti la maxim de el. O plimbare in parc sau chiar o alergare nu strica.
› vrei zodia taCultura generala
Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).
› vrei mai multBancul zilei
Un tip beat la un bar cere la chelner sa ii serveasca 3 cafele.
- Trei cafele?
- Da, una pentru mine, una pentru tine si alta pentru ma-ta.
A doua zi, acelasi tip beat cere la acelasi chelner:
- Trei cafele...
- Trei?
- Da... trei... una pentru mine, una pentru tine si alta pentru ma-ta. Chelnerul nu a mai putut sa se abtina, a sarit peste masa si l-a snopit in bataie pe betivan. O zi mai tarziu, apare tipul plin de vinatai la Bar. Chelnerul ironic il intreaba:
- Trei cafele?...
- Nu, raspunde betivanul, doar doua: una pentru mine si una pentru ma-ta. Pentru tine nu, ca pe tine te agita
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAGHIARIZARE
Felicitari!!! Ai castigat!!!
Joaca din nou
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
8 ianuarie 1324
Se stinge din viata Marco Polo
La 8 ianuarie 1324 trece in nefiinta Marco Polo, celebru comerciant venetian. Calatoriile sale din Europa in China lui Kublai Han au fost descrise in lucrarea "Calatoriile lui Marco Polo". Cartea lui Marco Polo a cunoscut un enorm succes, a fost tradusa in toate limbile europene si in multe altele, fiind un indrumar de baza pentru geografii, calatorii si negustorii din perioada Renasterii. Cristofor Columb a avut si el un exemplar, din 1485, in versiunea latina, pe care l-a adnotat.