Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Scheletul uman este constituit in medie din 223 de oase.

› vrei mai mult

Bancul zilei

o femeie se duce la un interviu pentru un post de vanzatoare . Angajatorul ii spune sa nu refuze niciodata un client , cand acesta cere ceva infiferent daca au sau nu in magazin sa gaseasca o solutie . Incepe femeia lucrul pricepand ceea ce are de facut . Vine un batranel cerand o pereche de manusi . Vanzatoarea il intreaba : ce culoare doriti ? negru , maro , albe ?
Batranul : Negre
V: din piele , crosetate sau din cauciuc ?
B: Din piele
V: Bine atunci veniti maine cu un o haina la care vreti sa le asortati ca sa vedem cum vin ..
Pleaca batranul fericit ca in sfarsit i-se acorda atentie ; la care unul nervos si agitat intra pe usa : doamna aceasta este nuanta faiantei , acesta este capacul closetului , curul vi l-am aratat ieri , acum va rog da-ti-mi hartia aia igienica !!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DOM_ NAT_ _ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult