Distractie
Horoscopul zilei
Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.
› vrei zodia taCultura generala
Quetzalcoatlus a fost cea mai mare creatura zburatoare, anvergura aripilor fiind de 12 m.
› vrei mai multBancul zilei
Intr-o dimineata, in timp ce luau micul dejun, o femeie i-a spus sotului sau:
- Fac pariu ca habar n-ai ce zi e astazi.
- Cum sa nu stiu? o intreba el indignat. Cum crezi ca as fi putut uita?
Dupa ce a spus acestea, s-a ridicat de la masa si a plecat la lucru. La ora 10 dimineata suna cineva la usa. Femeia deschise si primi o cutie plina cu trandafiri rosii. La pranz primi o cutie din bomboanele ei preferate de ciocolata, iar mai tarziu un butic ii livra o rochie creata de un designer. Femeia de-abia astepta sa se intoarca sotul ei acasa.
- Prima data florile, dupa aceea ciocolata si in cele din urma rochia!, exclama ea entuziasmata. N-am petrecut niciodata intr-un mod mai fascinant Ziua Mediului!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
MA_ HIARIZARE
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 ianuarie 1809
Se naste Louis Braille, inventatorul alfabetului pentru nevazatori
La 4 ianuarie 1809 se naste Louis Braille, pedagog francez, inventatorul alfabetului pentru nevazatori ce ii poarta numele, Braille. La varsta de 3 ani, in 1812, in urma unui accident produs in atelierul de pielarie al tatalui sau, isi pierde vederea. Din 1822 Braille experimenteaza procedeul "scrierii nocturne" elaborat de Charles Barbier si incepe cercetarile sale pentru elaborarea unui nou sistem de scriere pentru nevazatori, terminand alfabetul Braille in 1824. Studiaza algebra, gramatica si geografia, iar in 1827 transcrie in Braille elementele de gramatica. In 1828 aplica sistemul propriu si la notatia muzicala.